Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2007 - Anul XII, nr. 250 (3625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şanţuri inundate

Lucrările de termoficare, întârziate de ploile interminabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Ploile interminabile care s-au abătut asupra Sucevei au umplut de apă şanţurile care brăzdează zeci de străzi din municipiu, în vreme ce lucrările de finalizare a montării noilor conducte de termoficare au fost date peste cap aproape în totalitate.

Şanţurile săpate pentru înlocuirea conductelor vechi, cu altele noi, performante, s-au transformat în capcane chiar şi pentru muncitori, care nu au îndrăznit să intre în ele. Chiar de ar fi intrat, nu rezolvau mai nimic, pentru că lucrările de sudură a conductelor nu se pot face decât pe uscat.

Practic, din cauza ploilor, sute de suceveni, care trebuiau să aibă căldură de ieri seară, mai au de aşteptat cel puţin câteva zile.

 

Locuitorii din George Enescu, cei mai defavorizaţi

 

Cele mai întârziate lucrări din tot oraşul sunt cele de la punctul termic George Enescu 4/2, care trebuia să fie pus în funcţiune de ieri. Din cauza ploilor şi a apei acumulate în şanţurile uriaşe săpate în jurul PT-ului, conductele noi nu au putut fi sudate şi racordate la reţeaua de distribuţie a agentului termic.

“Astăzi ar fi trebuit să dăm drumul la căldură pentru aproximativ 20% dintre locatarii arondaţi acestui punct termic. Aici au întârziat lucrările cel mai mult. Am atras atenţia celor de la Termica şi firmelor care se ocupă de lucrare ca, în zilele următoare, să depună eforturi să recupereze timpul pierdut”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a fost ieri în control la toate punctele de lucru din oraş.

 

Lucrările pe ploaie, la un sfert din capacitate

 

După cum recunoaşte şi directorul de la Termica, Constantin Plăcintă, în tot oraşul lucrările au fost întârziate din cauza ploilor.

“S-a lucrat la un sfert din capacitate. Singurele locuri unde s-a putut lucra ieri au fost la subsolurile blocurilor şi în interiorul punctelor termice. În puţinele cazuri în care s-a lucrat afară, muncitorii trebuiau să stea cu pelerine sau pungi de plastic deasupra capului”, a declarat Constantin Plăcintă.

Conform programului întocmit, ieri ar fi trebuit să se dea drumul parţial la căldură la punctul termic George Enescu 4/2, la jumătate dintre sucevenii arondaţi punctului termic Zamca 5, precum şi la 10 blocuri alimentate de la punctul termic A1.

În funcţie de cum va fi vremea astăzi, căldura va reveni în casele acestora, în cel mai bun caz, miercuri noaptea, ori, cel târziu vineri.

 

Lucrătorii, chemaţi la muncă şi în zilele de sărbătoare

 

În cadrul comandamentului convocat la Termica ieri după-amiază, primarul Sucevei a cerut firmelor implicate în lucrările de termoficare din municipiu să cheme oamenii la muncă şi vinerea care vine, când este zi de sărbătoare, precum şi sâmbătă şi duminică.

„Vreau să se lucreze şi în zilele de sărbătoare, cu tot păcatul, numai să dăm drumul cât mai curând la căldură în casele tuturor sucevenilor. Trebuie să recuperăm întârzierile pe care le avem acum, din cauza ploilor, iar cel târziu la 1 noiembrie, absolut toţi sucevenii să aibă căldură”, a spus Ion Lungu.

Conform atenţionărilor meteorologice, ploile vor continua şi în cursul zilei de azi, urmând ca de joi vremea să se îmbunătăţească, permiţând astfel finalizarea lucrărilor începute.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de termoficare, întârziate de ploile interminabile.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Lucrările de termoficare, întârziate de ploile interminabile2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei