Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Monica TATARU

Monica TĂTARU


Cum ar trebui să procedaţi, domnilor angajatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum vă prezentaţi, domnilor angajatori, la un interviu? Ce urmăriţi? Ştiţi dinainte ce vreţi să angajaţi? Aveţi profilul unui candidat ideal?

Primul pas este să vă stabiliţi o agendă de interviu. Înainte de a merge la o întâlnire de afaceri, vă faceţi un plan, nu? Ştiţi ce urmăriţi să obţineţi, ştiţi ce vreţi. Puteţi considera că un interviu este o întâlnire de afaceri, pentru că dvs. căutaţi, până la urmă, un colaborator. Aveţi nevoie de un plan de acţiune, de îndrumări privind durata, de aceea agendele de interviu sunt chiar de folos. Agenda dvs. ar trebui să conţină timpul alocat fiecărei etape a procesului şi, de asemenea, numele şi titlul fiecărei persoane implicată în interviu, într-un fel sau altul. Puteţi chiar să oferiţi candidatului o copie a agendei de interviu, ca punct de referinţă, pentru a sparge gheaţa mai uşor şi pentru a-l face să se simtă mai în largul său. Acest lucru vă va ajuta pe dvs., pe candidat şi pe ceilalţi participanţi programaţi la interviu şi, în plus, subliniază organizarea şi profesionalismul companiei dvs..

 

Comunicarea.

Este foarte important cum comunicaţi în timpul interviului. De ce sunteţi dvs. acolo? Ca să cunoaşteţi într-un timp foarte scurt un om din spatele unui CV, care v-a atras atenţia. Nu vorbiţi numai dvs.! Dvs. vă cunoaşteţi, vă ştiţi abilităţile şi detaliile personale. Pregătiţi-vă o listă cu întrebări, înainte de interviu, pentru a evita să picaţi în capcana de a vorbi prea mult. Evitaţi întrebările care au ca răspuns “da” sau “nu”. Folosiţi întrebări deschise, îi veţi determina pe candidaţi să comunice, cea mai mare parte din timp şi, astfel, vă uşuraţi dvs. procesul de cunoaştere. Aveţi grijă, însă, să nu transformaţi interviul într-un interogatoriu. Nu reuşiţi, în felul ăsta, decât să inhibaţi candidatul sau să-l determinaţi să se întrebe ce caută el acolo şi, în mod sigur, veţi pierde câţiva candidaţi foarte buni.

 

Notiţele.

De cele mai multe ori, veţi intervieva mai mulţi candidaţi. Cum îi ţineţi minte pe toţi? Notând informaţiile despre fiecare, într-un mod cât mai obiectiv. A vă lua notiţe în timpul interviului nu este nepoliticos, cu condiţia de a-l anunţa pe candidat că veţi face acest lucru. Puteţi ruga o altă persoană din compania dvs. să vă asiste şi să pună întrebări sau să ia notiţe, pentru ca dvs. să puteţi să-l evaluaţi mai bine pe candidat. Luaţi notiţe despre tot - înfăţişarea candidatului, limbajul corpului, expresii faciale, răspunsuri. Este de obicei foarte util pentru luarea deciziei finale să aveţi să aveţi o foaie cu aceste aspecte notate, împreună cu o scală de evaluare completată pe parcursul interviului.

 

Abordare.

Dvs. singur alegeţi maniera în care abordaţi interviul - prietenoasă şi relaxantă sau stresantă - şi această abordare trebuie să fie în strânsă legătură cu tipul de muncă pe care o va face persoana respectivă şi de industria din care face parte compania dvs., în nici un caz de dispoziţia dvs. din ziua respectivă.

Indiferent de cât de bine sau de prost merge interviul, daţi-le ocazia candidaţilor să pună cât de multe întrebări doresc. Este un prilej nemaipomenit pentru dvs. să evaluaţi candidatul - dacă este o persoană superficială, care întreabă doar de dragul întrebărilor sau dacă este o persoană analitică, pe care aţi dori-o în echipa dvs..

 

Impresii.

După interviu, rezervaţi-vă câteva momente pentru a nota ultimele impresii despre candidat, câtă vreme informaţiile sunt încă proaspete.

În mod sigur, veţi întâlni şi candidaţi care sunt nepotriviţi pentru post şi ştiţi asta de la prima întrebare. Acordaţi-le şi lor minim 15 minute, măcar pentru efortul lor de a se prezenta la interviu. Ar putea fi primul interviu din viaţa lor. Câteodată, judecând în grabă pe cineva, puteţi greşi, de aceea ar fi bine să acordaţi fiecăruia o şansă. Şi, desigur, se poate întâmpla şi invers, un candidat care se descurcă foarte bine la început, să întoarcă situaţia în defavoarea lui până la sfârşitul interviului, aşadar nu vă grăbiţi cu alegerea doar pentru că v-a format o primă impresie bună.

Un colaborator îmi spunea că pentru el este foarte importantă atitudinea, pasiunea pe care o investeşte un candidat în ceea ce face. Şi are dreptate! Atitudinea, pasiunea atrag după sine şi experienţa, iar munca este făcută cu plăcere şi are randament. Experienţa în muncă atrag după sine implicare, pasiune? Dvs. ce alegeţi?  

 

Aşteptăm întrebările şi sugestiile dvs. la numărul de telefon 0230/520317 şi prin email la adresa office@agentierecrutare.ro.

 

Consultant – psiholog Monica Tataru
Human Resources Consulting - Agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum ar trebui să procedaţi, domnilor angajatori.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Cum ar trebui să procedaţi, domnilor angajatori5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ai iesit din gaoace? trimis de
(13 mar 2008, 09:38:49
Bine-ai venit in spatiul public, tutulica mica ce esti tu! Tata e cu ochii pe tine, ca sa vaza cum te dai tu in stamba pe chestii de comunicare invatate pe la facultatea aia tip SRL pe care ai facut-o, mai asa, de la distanta. Hai, rasfata-ne cu amplele tale cunostinte si ai grija sa nu faci gafe de tip Elena Udrea, ca mediile alea "intelectuale" prin care te invirti tu in orasul nostru sa nu roseasca de jena. Moralista mica, da' de politica te-ai lasat? Dar de cind esti tu "psiholog". Ia spune, ai atestat de libera practica sau esti membru al Asociatiei Psihologilor din Romania? Ca daca nu, ceea ce faci tu pe-aici se cheama fals intelectual.
1.1  RE: Ai iesit din gaoace? trimis de
(13 mar 2008, 12:07:46
Mai "Monre Cristo", probabil ai fi si tu o tentativa de intelectual, care nu stie ca e Monte Cristo, si asta spune mult...Asa ca, tatuca draga du-te si mai lectureaza putin ca esti paralel la capitolul cultura generala...cine stie, poate ai sa ajungi si tu intelectual. Nu te mai lega de oamenii care au invatat mai mult ca tine si au ajuns mai sus, desi te deranjeaza. Cat despre falsul intelectual, mai draga ...tu esti ala. Rusinica...rusinica...
2.   ODATA RASUCESTE TATA MUSTATA... trimis de
(13 mar 2008, 13:26:58
ORICUM DECAT MAX GOLANU'....
3.   CATRE MONRE CRISTO trimis de
(13 mar 2008, 13:54:02


INVATA SA SCRII ANALFABETULE!!(MONRE CRISTO)

DIN CATE STIU D-SOARA ESTE CHIAR PSIHOLOG,SI ARE ATESTAT DE LIBERA PRACTICA DE LA ASOCIATIA PSIHOLOGILOR,ASA CA ESTI INVIDIOS CA ESTI MAI PROST DECAT ALTII.

DU-TE PE LA EA POATE TE TESTEAZA IMPREUNA CU ELENA UDREA.

PROST CE ESTI!!!

4.   Calm, Drosophilelor, calm! trimis de
(13 mar 2008, 21:45:38
Mai, agitatilor (agitatelor) mici, stati dracu' mai calmi(e), ca va da intelectul pe-afara si faceti riduri. De ce va luati de originalitatea omului? Monre Cristo e un personaj real, si nu unul fictiv, precum Monte Cristo. Asa ca, sa revenim la tuculica mica a tatii. So: ai iesit in public? Si esti "domnisoara psiholog"? Sa-ti punem si-o "pila" pe la Iasi? Sa ne interesam, oare, pe www.copsi.ro? Hai, na, ca poate esti pe-acolo? Dar cum se cheama SRL-ul ala pe care l-ai "absolvit" pe la Bucuresti? Ia zi, te-a servit "inca-senatorul" Gheorghe? Si Mona ce spune? Nu mai iese in presa, nu mai scoate cite 300 de amariti de lei pentru de-alde Chira si Amuraritei? Mai, fetiscano, mergi la nani! Pai te iei de angajatori? Vezi poate te angajeaza Lates la Bazar!
5.   Despre frustrare trimis de
(13 mar 2008, 22:26:58
Observ, de pe margine, ca cei care posteaza impotriva primului comentariu amintesc, printre altele, despre "frustrari". Or, in loc sa vad vreo frustrare in primul comentariu, o vad mai curind in aceasta exhibitie a "personalitatii' domnisoarei care se autointituleaza 'psiholog". De unde, pina unde "psiholog"? Oare cineva care termina Literele este, automat, "scriitor"? Sau cineva care urmeaza Filosofia devine, odata cu absolvirea cursurilor, "filosof"? Sa fim seriosi, dragi comentatori. E drept ca domnisoara "da bine in poza", dar de aici pina la a fi "psiholog", mai ales cind ai terminat o facultate particulara, facuta pe la IDD, este un drum care dureaza, temporal, cel putin cit de la Freud pina la Adler. Nu, domnisoara "psiholog", nu sunt niste fotbalisti "cu cascaval" (motiv pentru care se poate face abstractie de chelie), ci niste autori in domeniu ale caror carti va depasesc. Si poate tocmai de-aia frustrarea se vede numai in infinitul albastru al ochilor dumneavoastra...
6.   Hai, ca te-am gasit! trimis de
(13 mar 2008, 22:57:58
Da, tuculica mica, esti "de-acolo": ai si tu, printre alte mii de romanasi, statut de "psiholog". Iaca, sa stie toata lumea si sa nu le mai dai bani baietilor astora de la "Monitorul" ca sa-ti promoveze "dovada" apartenentei profesionale: 962 / 2079 / 01158 / 29.05.2006 / IS, Suceava, Suceava / Tataru Monica / II. Psihologia Muncii, Transp. si Serviciilor / Muncii / Practicant Autonom / DA-29.05.2006. Deci, "practicant autonom" Mie unuia, imi place autonomia. De-aia sta tata cu ochii pe tine, ca sa te vaza cit esti de autonoma, intelectual vorbin. Da' parca, totusi, erai pe la f'un partid?

7.   Azi nu? trimis de
(14 mar 2008, 16:55:32
N-ai fost azi la birou? Acolo, pe strada mare din comuna? Stiu, e greu... Ai arme argumentative pentru razboiul asta public? Mica floricica... Tuca tatii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Monica TĂTARU
Monica TĂTARU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte