Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2009 - Anul XIV, nr. 127 (4113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frumuseţe

Cinci sfaturi pentru a scăpa de celulită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lupta cu celulita este crudă şi poate fi îndelungată, dar dacă vă obişnuiţi să respectaţi câteva reguli destul de simple, aveţi toate şansele să ieşiţi învingătoare în acest război.
Apropierea zilelor caniculare poate fi motiv de îngrijorare pentru doamnele şi domnişoarele care se confruntă cu neplăcuta problemă a pielii cu aspect de coajă de portocală. Celulita este o adevărată pacoste, de care cu greu scăpăm. Chiar dacă, pentru a o trata, cheltuim o avere pe produse cosmetice, este foarte posibil ca efectele să nu fie vizibile.
Vă oferim câteva reguli ce trebuie respectate în lupta împotriva celulitei, care au fost testate de femei din lumea întreagă şi a căror eficacitate a fost dovedită.

1. Ţineţi cont de elementul apă. Aceasta este cel mai folositor lichid, însă retenţia ei nu face decât să exacerbeze aspectul inestetic al celulitei. Eliminarea excesului de lichide din celulele grase va corecta rapid iregularităţile pielii, care va deveni extrem de netedă şi catifelată. Pentru a nu reţine apă în organism trebuie să reduceţi cantitatea de sare pe care o consumaţi, să beţi mai multă apă şi să consumaţi în mod regulat diuretice naturale, ca de exemplu coacăze, ţelină sau sparanghel.

2. Ardeţi grăsimile. Trebuie să ştiţi că şi femeile foarte slabe au celulită, iar dacă în corp există un exces cât de mic de grăsime, acest lucru nu face decât să înrăutăţească situaţia. Încercaţi să nu acumulaţi mai mult de 1.400 de calorii pe zi şi faceţi sport - mişcările rapide, efortul susţinut, dar şi exerciţiile de gimnastică ajută foarte mult la arderea grăsimilor subcutanate.

3. Hrăniţi-vă pielea. Chiar dacă sunteţi mai plinuţă decât v-aţi dori, acest lucru nu înseamnă în nici un caz că trebuie să renunţaţi la orice fel de grăsimi conţinute în alimente. Unele dintre ele, ca de exemplu Omega 3 şi Omega 6, sunt esenţiale pentru metabolism. În plus, aceşti acizi graşi joacă un rol important în hrănirea şi hidratarea pielii, întrucât îmbunătăţesc procesul de retenţie a apei în celulele epidermei, nu în celulele grase. Prin urmare, peştele, nucile, seminţele şi uleiurile nu trebuie să lipsească din alimentaţia dumneavoastră.

4. Reduceţi nivelul de estrogen. Hormonii feminini joacă şi ei un rol important în formarea celulitei pentru că stimulează retenţia apei şi accelerează producţia de celule grase. Prin urmare, nivelul de estrogen din organism nu trebuie să fie prea mare şi trebuie monitorizat continuu. Specialiştii sunt de părere că seminţele de in, broccoli, conopida şi varza de Bruxelles sunt de mare ajutor în menţinerea sub control a nivelului de estrogen.

5. Renunţaţi la fumat. Aşa cum probabil ştiţi, fumatul este extrem de toxic pentru organism, însă, mai mult decât atât, este dăunător şi pentru sănătatea pielii. Întrucât fumatul excesiv provoacă deficienţă de vitamina C, el încetineşte şi procesul de secreţie a colagenului. Din această cauză, celulita devine mai vizibilă şi mai supărătoare, iar pielea îmbătrâneşte mai repede.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci sfaturi pentru a scăpa de celulită.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci sfaturi pentru a scăpa de celulită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei