Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tratamente naturale pentru frumuseţea tenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există în comerţ nenumărate produse pentru îngrijirea pielii, încât deseori sunteţi puse în situaţia de a nu şti ce să alegeţi. Poate că uneori ar fi mai bine să uitaţi de cremele cosmetice şi să vă concentraţi asupra tratamentelor naturale preparate de dumneavoastră acasă.
Iată câteva mici secrete de care puteţi profita în intimitatea propriei locuinţe, pentru a avea o piele bine îngrijită.

 

Soluţii pentru ten uscat

De exemplu, doamnele cu ten uscat pot folosi frunzele de leandru pentru a prepara o soluţie cu care să se demachieze. Puneţi într-un litru de apă fiartă câteva frunze de leandru. Lăsaţi să se răcească, apoi filtraţi lichidul şi amestecaţi cu două linguri de lapte proaspăt.

Tot pentru îngrijirea tenului uscat puteţi prepara o mască hrănitoare pe bază de avocado. Pisaţi bine pulpa de la un fruct matur şi amestecaţi-o cu un pic de ulei de măsline, după care o puteţi aplica pe faţă. Staţi cu masca aproximativ 15 minute, după care spălaţi-vă bine cu apă rece. Puteţi să vă realizaţi şi propria cremă emolientă, pe care să o folosiţi zilnic. Amestecaţi două linguri de fulgi de ovăz cu trei linguriţe de apă caldă şi cu două linguriţe de ulei din germeni de grâu sau de migdale dulci.

 

Tratamente pentru ten gras

Doamnele care se confruntă cu problema tenului gras îşi pot prepara singure o mască pe bază de argilă şi lămâie, pentru purificarea pielii. Amestecaţi două linguri de argilă verde cu sucul de la o jumătate de lămâie, două picături de ulei esenţial de arbore de ceai şi o picătură de ulei esenţial de lămâie. Aplicaţi masca pe faţă, evitând contactul cu ochii. Lăsaţi să acţioneze aproximativ un sfert de oră, după care spălaţi-vă cu apă călduţă.

Tot pentru doamnele cu tenul gras este recomandată şi o mască de castraveţi cu oţet. Tăiaţi un castravete în felii foarte subţiri, puneţi-le într-o bucată de pânză curată şi lăsaţi-le la macerat în oţet de mere. Aplicaţi masca pe faţă, evitând zonele cu piele uscată şi pe cele din apropierea ochilor.

Lăsaţi să acţioneze un sfert de oră, apoi spălaţi-vă faţa cu apă din abundenţă.

 

Ovăzul, bun pentru pielea sensibilă

O metodă foarte simplă pentru a calma un ten sensibil, care se irită foarte uşor, o reprezintă împachetările cu apă termală. Vaporizaţi pe o compresă apă termală, aplicaţi-o pe faţă şi lăsaţi să acţioneze cinci minute.

O mască de ovăz poate avea şi ea efecte uimitoare asupra tenului sensibil. Amestecaţi trei linguriţe de făină de ovăz cu două linguriţe de oţet de mere diluat în două linguriţe de apă. Aplicaţi din abundenţă pe faţă şi lăsaţi masca să acţioneze până se usucă, după care vă spălaţi.

 

Pentru curăţarea feţei

După ce aţi mâncat un fruct de mango, nu aruncaţi sâmburele, de care rămâne mereu prinsă puţină pulpă. Treceţi sâmburele pe toată suprafaţa tenului, iar după 5-10 minute, îndepărtaţi cu apă reziduurile care v-au rămas pe faţă. Mango permite curăţarea pielii în profunzime, eliberează porii şi luminează faţa.

Tot pentru a oferi strălucire tenului, folosiţi o loţiune pe bază de pătrunjel. Fierbeţi câteva fire timp de un sfert de oră, într-o jumătate de litru de apă. Lăsaţi să se răcească, apoi filtraţi lichidul. Aplicaţi timp de o săptămână, dimineaţa şi seara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamente naturale pentru frumuseţea tenului.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tratamente naturale pentru frumuseţea tenului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei