Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Menţinerea siluetei, o provocare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tocmai aţi terminat o cură de slăbire, în urma căreia aţi scăpat, în sfârşit, de cele câteva kilograme în plus. Poate vi se pare imposibil, dar greul abia începe: provocarea cea mai mare este să reuşiţi să vă menţineţi.

Menţinerea unei siluete proaspăt dobândite nu presupune renunţarea definitivă la prăjiturele, brânzeturi, lactate sau la răsfăţul cu un pahar de vin din când în când. Este suficient să adoptaţi principii noi de alimentaţie şi să învăţaţi să vă controlaţi „abaterile”, pentru că, vrând-nevrând, vă veţi confrunta şi cu aşa ceva.

Pentru a vă spori şansele de reuşită şi pentru a vă menţine silueta, specialiştii în nutriţie vă recomandă ca reintegrarea alimentelor să se facă treptat, în diferite etape, astfel încât să creşteţi progresiv şi aportul energetic zilnic. Începeţi procesul adăugând un fruct dimineaţa, timp de câteva zile. Apoi, creşteţi cantitatea de legume pe care o consumaţi la prânz, iar după câteva zile adăugaţi în alimentaţie lactate, inclusiv brânză. După alte câteva zile, veţi avea voie, în sfârşit, să vă răsfăţaţi cu un cub, două de ciocolată.

 

Formaţi-vă deprinderi.

Pentru a vă putea menţine silueta obţinută după mult timp şi cu eforturi remarcabile este esenţial să vă formaţi şi să păstraţi anumite deprinderi sau, mai bine zis, reflexe. Când vreţi să faceţi cumpărături, obişnuiţi-vă să mergeţi după ce aţi mâncat şi alegeţi un magazin mai mic în locul supermarketului, pentru a reduce tentaţiile. Cel mai bine ar fi să mergeţi la piaţă, pentru că aici nu veţi umple plasele cu ce vă pică în mână, ci veţi cumpăra cantităţi mai mici, dar de mai bună calitate.

Schimbaţi-vă puţin obiceiurile de a mânca. Încercaţi să nu luaţi masa singură: mâncaţi împreună cu iubitul, familia, prietenii sau colegii, pentru că astfel, momentul va fi mult mai agreabil şi hrana nu va rămâne singura sursă de plăcere. Nu faceţi nimic altceva în timpul mesei, nu citiţi şi nici nu vă uitaţi la televizor şi obişnuiţi-vă să puneţi alimentele în farfurii mici, pentru că asta vă va da impresia că aţi mâncat mai mult.

Mişcarea, foarte importantă.

În afară de toate acestea, ţineţi seama de faptul că activitatea fizică este indispensabilă pentru păstrarea siluetei. Cu toate acestea, nu trebuie să exageraţi făcând programe de exerciţii fizice epuizante. Ajunge să mergeţi pe jos cel puţin 30 de minute în fiecare zi, fie că faceţi o plimbare, fie că mergeţi pe jos la serviciu sau la cumpărături sau ieşiţi cu câinele în faţa blocului. Completaţi acest program cu activităţi cardio (mers rapid, jogging, nataţie, ciclism): 45 de minute, o dată sau de două ori pe săptămână este mai mult decât suficient. Astfel de activităţi ajută nu doar la arderea caloriilor, ci şi la eliminarea grăsimilor depuse pe fese, coapse sau abdomen. În plus, dimineaţa rezervaţi-vă zece minute pentru a efectua câteva exerciţii de gimnastică de înviorare, variind grupele musculare pe care le lucraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Menţinerea siluetei, o provocare.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Menţinerea siluetei, o provocare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei