Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 290 (8514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ceață și noroi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cei care au trecut prin școală pe vremea când acolo mergeai ca să înveți, să te luminezi, să reții câte ceva: probabil că și dvs.vă amintiți, din când în când, niște versuri absolut excepționale ale unicatului numit Tudor Arghezi, alcătuite după modelul francezului Baudelaire care a redefinit conceptul de poezie, introducând în vers cuvinte care înainte de el erau inacceptabile în limbajul poetic. Urâtul ca formă estetică este un concept care se transferăcât se poate de lesnicios și de natural în domeniul fotbalului nostru. Iată și dovada, provenită, cum ziceam, din Arghezi: "Din bube, mucegaiuri și noroi / Iscat-am frumuseți și prețuri noi". Exact versurile astea din "Testament"-ul poetului mi-au venit în minte mai toată săptămâna, în timp ce urmăream panaramele alea de meciuri din Cupa României, o competiție năucitoare, în care se joacă după un sistem perfect idiot, întrutotul potrivit cu ceea ce se vede pe teren: echipe lipsite de titularii ținuți la odihnă, altele fără titularii care și-au oferit etapă de suspendare tocmai în Cupa care nu interesează pe mai nimeni, atmosfera e una de sfârșitul lumii, jucându-se în penumbră (cred că nici nu aprind toate becurile!), ici colo și pe ceață, iar pe mai toate terenurile stăpân absolut e noroiul. Unii chiar se prefac că îi interesează ce se petrece, alții încearcă să ia fața proștilor de suporteri spunându-le că măcar în Cupăjoacă de rup, dacă în campionat sunt ca și retrogradați, chestii d-astea care să justifice banii cheltuiți și aflatul în treabă. Zău că era mai cinstit să fie toți la pomana porcului, în loc să se bălăcească, tot ca porcii, prin noroi. Cât privește versul acela cu "prețuri noi", lăsați, nu e cazul: prețul fotbalului nostru a rămas neschimbat: doi bani!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceață și noroi.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ceață și noroi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei