Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 260 (8484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Virtuale mingi de meci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abia ce îl tămâiasem pe Novak Djokovic, că era cât pe ce să comită o nefăcută în meciul cu olandezul Tallon Griekspoor, care era totuși numărul 44 mondial, deci nu un fitecine. În comparație cu alții, desigur, că în fața lui Djokovic n-au stat alții nu că mai buni, ci tot ce putea fi mai bun în sportul ăsta. S-a confirmat în mod strălucit o vorbă: un campion adevărat învinge și când joacă prost. Așa a fost cu optimea lui Djokovic, joi seară, la Paris. După un început ținut sub control, sârbul o fi crezut că poate câștiga din exercițiu, navigând lin. Numai că olandezul, neam de navigatori, a început să facă valuri, de era să-i răstoarne barca lui Djokovic! Mai exact, Griekspoor nu numai că a reușit să-și recupereze break-ul, dar a luat el unul avans, încheind setul cu 6-4 în favoarea sa! Cred că ar merita văzut mai îndeaproape, inclusiv de către ceilalți jucători din circuit, felul în care Griekspoor a reușit să-l domine pe dominator. Mai ales cu serviciul! La aceeași înălțime cu Nole, 188 cm, olandezul a fost... zburător, așa îi zbura mingea spre exterior. După cum știm cu toții, cel considerat cel mai bun jucător la retur din toate timpurile nu suferă din cale-afară nici în fața giganților acestui sport, astfel că lipsa de soluții în fața serviciilor plasate a fost frapantă. Cei doi au stat umăr la umăr și în setul secund, autoritari pe serviciu. Asta până la 4-4, când Griekspoor a ajuns la două mingi de break, legate. Erau virtuale mingi de meci, cum se spune, la cum se servise până atunci. Deși nu e mereu așa, totdeauna e greu să închizi. Dar nu avem de unde ști, fiindcă Djokovic, cumva, a ieșit la liman. Și gata, ăla a fost momentul de apropiere maximă, de privit ochi în ochi surpriza. Ce a urmat e banal, nu merită mai mult de două vorbe. Djokovic a luat lejer tie-break-ul, asistând apoi la consumarea de tip lumânare a adversarului său. Însă n-a digerat susținerea publicului pentru jucătorul mai slab, de parcă asta nu e în firea iubitorului de sport, și a dat drumul acelor gesturi de sfidare care nu-l vor lăsa să atingă starea de imponderabilitate a lui Federer, de multe ori susținut de public împotriva unui localnic! Aseară va fi fost revanșa de mai an, ba chiar și de anul ăsta, cu Rune. Abia în sferturi, dar un prilej bun pentru a egala palmaresul direct. Pentru Djokovic, da!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virtuale mingi de meci.
 Vizualizări articol: 768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Virtuale mingi de meci5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei