Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 260 (8484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Eveniment cu tradiție

„Gala Excelenței în afaceri 2023 – Topul Firmelor Bucovina 2022” – o recunoaștere a meritelor antreprenorilor suceveni

Duminică, 5 Noiembrie 2023 (16:18:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a 33-a ediție a „GaleiExcelenței în afaceri”, unul dintre cele mai importante evenimente la nivel local și regional dedicat mediului de afaceri, organizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava, aavut loc vineri, 3 noiembrie, la Prestige Ballroom.

Evenimentul, cu o tradiție îndelungată, reprezintă o recunoaștere a meritelor antreprenorilor suceveni pentru perseverența și rezultatele deosebite pe care le-au obținut.

Invitat să ia cuvântul, în deschiderea evenimentului, președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, a fost primit cu aplauze, despre care a spus că nu i se cuvin lui, ci celor din sală, reprezentanții firmelor, cei care fac eforturi deosebite să își plătească angajații, impozitele și taxele.

„Traversăm cu toții momente extrem de dificile, nu doar din prisma războiului de la graniță, care ne afectează pe toți, ci și de o întreagă serie de hotărâri, ordonanțe, care numai bine nu au făcut mediului de afaceri. Statul, cu setea lui nestăvilită de a aduna impozite și taxe, uneori ne pune în situații foarte delicate. Numai în ultimii opt ani au fost emise 555 de documente – hotărâri, ordonanțe, decizii, care au modificat regimul fiscal din România, adică cam 75 în fiecare an. Trăim într-un mediu impredictibil, cu decizii care se iau fără a se da timp de acomodare, ci trebuie imediat puse în aplicare. Mă refer în principal la legea 296/2023, care nu aduce beneficii mediului de afaceri. Dar trebuie să ne adaptăm și să mergem înainte!”, a concluzionat Nicolae Troașe.

Invitați să ia cuvântul au fost și reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, administrației județene și locale: prefectul județului, Alexandru Moldovan, primarul Sucevei, Ion Lungu, Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan, subsecretarul de Stat în Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Doina Iacoban și CEO Erste Asset Management, Horia Braun Erdei.

Gala Excelenței în afaceri 2023 a oferit distincții celor mai performante companii sucevene, pentru a răsplăti elementele cheie de diferenţiere pe piaţă, continuitatea în activitate, eficienţa şi competitivitatea, „abilitatea de a genera idei” şi creativitatea.

 

Premii Speciale și Trofee de Excelență, acordate la Gala din 2023

 

În cadrul evenimentului au fost acordate Premii Speciale și Trofee de Excelență, în aplauzele celor prezenți.

Dumitru Popescu, administrator al S.U.C.T. SA, a primit Trofeul Special pentru 70 de ani de activitate - este un caz unic în mediul economic local ca o companie să poarte o carte de vizită, nu numai cu rezultate și performanță dar și cu o activitate continuă timp de 70 de ani.

 

Trofeul de Excelență pentru 30 ani de activitate a fost oferit companiilor:

CONELTEX – Ion Șveduneac

CORSEM IMPEX – Cătălina Tanasă

DELTAFARM – Lăcrămioara Cojocariu

DOXAR GRUP – Ovidiu Costan

FETCOM – Ciprian Fetcu

LOIAL IMPEX – Ioan Brăescu

REKO PACKAGING – Relu Cojocaru

TIPOGRAFIA CELESTIN – Celestin Avasiloaie

TREI PITICI PRODCOM – Ovidiu Pitic

 

Trofeul de excelență pentru 20 ani de activitate a ajuns la:

 

AC MOBILE – dl. Alin Crețu

DORNA MEDICAL – dl. Roman Boca

MARELBO – dl. Aurel Bobu

STIL MEDIA – dna. Monica Prisăcaru

TOP CONSTRUCT – dl. Gheorghe Roșu

 

Trofeele speciale pentru parteneriat dinamic și durabil cu Camera de Comerț și Industrie Suceava au primit:

Universitatea Ștefan cel Mare Suceava – Prof. univ. dr. Carmen Năstase

 

Direcția Județeană pentru Agricultură Suceava – Director Elena Claudia Gogu pentru implementarea proiectului Piața Volantă ”Din drag de Bucovina”

ACCEPT SOFTWARE – dl. Ioan Coajă

BUCOVRAD – dl. Dan Mironiuc

BOHEMIA CONSTRUCT – dl. Flori Olteanu

GRIDOMA SERV – COM – dl. Florin Grigorean

KILLER – dl. Alexandru Șcheul

TRIO NEC – dl. Mihai Nechifor

Diplome și trofee acordate PARTENERILOR evenimentului:

URSA MARE COMPROD – dl. Andrei Ilisei - Partener al evenimentului și 30 ani activitate

SID INVESTMENT – Alin Covașă - Partener al evenimentului

 

Diplome și trofee acordate SPONSORILOR evenimentului

ATLANTIS GOLD – dl. Constantin Luchian

AUTO SCHUNN – dl. Sebastian Schunn

BANCA COMERCIALA ROMANA – dl. Romeo Antohi

BANCA TRANSILVANIA – dl. Florin Moroșan

DELICATESE LARISA – dna. Larisa Filoteanu

GENERALI – dna. Militina Tănase

GROUPAMA ASIGURARI – dl. Gheorghe Leonte

ING BANK ROMANIA – dl. Sorin Șomîtcă

REGINA MARIA – dl. Dan Gabriel Iacob

ZIRETO – dl. Florin Pavăl

 

Topul Firmelor Bucovina – „radiografie” a economiei județului

 

În fiecare an, evenimentul GALA EXCELENȚEI ÎN AFACERI 2023 este completat de Topul Firmelor Bucovina, care reprezintă un prilej de analiză a mediului de business local și un moment de rememorare şi evaluare a timpului care a trecut şi a muncii depuse cu greutăţile şi împlinirile ei. Topul Firmelor este, de altfel, un barometru al realităţii economice judeţene şi o recunoaştere a reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în anul în care s-a scurs.

Pentru comunitatea de afaceri din județul Suceava acest eveniment a devenit unul de referinţă, constituind cartea de vizită a succesului şi a performanţei în afaceri. Clasamentul și evenimentul în sine, reprezintă finalitatea aplicării unei metodologii unice, complexe și unitare la nivelul sistemului cameral din România și urmărește să identifice şi să promoveze societăţile capabile să funcţioneze la înalţi parametri de eficienţă şi care au obţinut constant performanţe de-a lungul anilor.

În ciuda dificultăților și a provocărilor cu care antreprenorii suceveni se confruntă, evoluția indicatorilor înregistrați demonstrează faptul că aceștia reușesc să facă fața provocărilor din mediul de afaceri, să se adapteze și să înregistreze progrese.

Totodată, analiza economică realizată de Camera de Comerț și Industrie Suceava în cadrul clasamentului sintetizează evoluția indicatorilor economici ai societăților din județul Suceava care au depus situațiile financiare anuale aferente exercițiului financiar 2022 și evidențiază următoarele:

Numărul societăţilor care au depus situațiile financiare aferente anului 2022 este de 18.703 cu cu 6% mai mare față de anul 2021, iar cifra de afaceri netă înregistrată de acestea a fost de 32.643.06 mil. Lei, în creștere cu 19,94% față de anul 2021.

Valoarea profitului din exploatare obţinut de către societăţile din judeţul Suceava a crescut anul trecut cu aproape 10,58%, însă rata profitului a înregistrat o scădere de -7,82%, comparativ cu anul 2021.

Numărul mediu de salariaţi angajați în cele 18.703 societăți comerciale este de 74.362, cu 4,65% mai mulți față de anul 2021, iar productivitea medie a muncii a crescut cu 14,61%.

Analizând indicatorii economici ai firmelor în funcție de domeniile de activitate putem observa faptul că și în 2022 cele mai multe societăți din județ, respectiv 5.250, activează în domeniul comerțului cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor. Pe următoarele două poziții se situează societățile din construcții (2.393) și cele din transport și depozitare (2.332).

Companiile din domeniul comerțului au realizat și cea mai mare cifră de afaceri - 11.205,58 mil. lei, urmate de cele din domeniul industriei prelucrătoare cu 8.946,90 mil. lei și societățile din transporturi și depozitări cu 4.224,71 mil. lei. Firmele care au înregistrat cele mai mari valori ale profitului din exploatare activează în domeniul comerțul (1.049,87 mil. de lei), urmate de industria prelucrătoare cu un profit de 695,29 mil. lei și construcțiile cu o valoare a profitului de 437,48 mil. lei.

Ierarhia se modifică în ceea ce privește rata profitului, unde companiile din domeniul informațiilor și comunicațiilor înregistrează cea mai mare rată a profitului, 44,45%, urmate de cele din domeniul tranzacțiilor imobiliare cu o rată a profitului de 39,85% și firmele care desfășoară activități profesionale, științifice și tehnice (34,59%).

Cei mai mulți salariați activează în industria prelucrătoare (17.780 angajați), în comerț (16.006 angajați) și în construcții (10.429 angajați), iar cel mai ridicat nivel de productivitate a muncii este înregistrat de domeniul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, respectiv 0,992 mil. Lei/ salariat, urmate de comerț cu 0,700 mil.lie/ salariat și tranzacțiile imobiliare cu 0,518 mil. Lei/ salariat.

Mesajul organizatorilor

 

„Gala Excelenței în afaceri 2023 – Topul Firmelor Bucovina 2022” a fost, este și rămâne unul dintre cele mai importante evenimente la nivel local și regional dedicat mediului de afaceri, care recunoaște și celebrează an de an, perseverența antreprenorilor suceveni și rezultatele deosebite pe care le-au obținut.

„Camera de Comerţ şi Industrie Suceava adresează felicitări tuturor societăților comerciale nominalizate anul acesta în „Topul Firmelor”, considerând că acestea sunt cele care fac cinste şi dau măsura dezvoltării economice a judeţului prin profesionalism, muncă și tenacitate și speră să ne fie alături în continuare, ca membri activi ai celei mai vechi şi mai importante organizaţii patronale județene la împlinirea a 33 de ani de existență și activitate în sprijinul mediului de afaceri”, au transmis organizatorii evenimentului care s-a încheiat în acordurile muzicii, cu melodii din repertoriul național și internațional, interpretate de artiști membri ai Ansamblului Profesionist Ciprian Porumbescu Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Gala Excelenței în afaceri 2023 – Topul Firmelor Bucovina 2022” – o recunoaștere a meritelor antreprenorilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Gala Excelenței în afaceri 2023 – Topul Firmelor Bucovina 2022” – o recunoaștere a meritelor antreprenorilor suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei