Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 109 (8333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Efectul fluture

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poate cea mai așteptată întâlnire din această ediție de Liga Campionilor, dubla Real Madrid – Manchester City, și-a consumat prima jumătate fără artificii. Un 1-1 economicos care mută decizia în insulă, departe de magia Bernabeului. Trebuie spus că City a egalat împotriva cursului jocului, cu ajutorul acelor aparent neînsemnate greșeli de arbitraj care au influențat însă destinul meciului, confirmând parcă așa-numitul efect al fluturelui, care spune că o schimbare minusculă într-un sistem duce ulterior la o modificare majoră. O minge care șterge un fundaș englez și iese în corner este dată de tușier tot englezilor, care repun și inițiază astfel faza premergătoare golului. Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, celălalt tușier lasă mingea să curgă la un aut lateral, ghinionul madrilenilor este că intră temporar în posesie, astfel că VAR-ul nu mai poate interveni, este ”altă fază”. De Bruyne finalizează cu un șut de meseriaș din afara careului, necaracteristic pentru stilul de joc al lui Guardiola, dar e nevoie de astfel de rezolvări când planul A nu funcționează. Am observat că Modric s-a dus să-l blocheze cu o pivotare, aproape întorcându-se cu spatele, ciudat de neprofesionist, dar același croat iscase scânteia golului madrilen, cu o deviere perfectă pentru progresia lui Camavinga. Sigur că acesta și apoi Vinicius au desăvârșit faza, fiecare făcându-și treaba la superlativ, dar dacă Modric alegea o pasă la siguranță, totul s-ar fi redus la posesie obișnuită. Rezumând, aș zice că City a trecut de partea cea mai grea, acum rămânea doar aia grea!

Dacă tot a fost pus în scenă un egal italienesc în prima semifinală, italienii din a doua n-au mai plusat cu încă unul. Sau poate cu unul mascat, cel de după primul sfert de oră în care Inter a trimis Milanul la podea cu o combinație fulgerătoare ca la box, dreapta la figură, stânga la ficat. Ce frumos a reluat Dzeko, prin fața fundașului cu care se afla în duel fizic! Iar apoi Miktharyan a completat, pătrunzând frontal ca un stilet. S-a simțit acut lipsa lui Leao de la Milan, care n-ar fi trecut de Napoli fără portughez, după cum nu văd să treacă de Inter chiar dacă-l va recupera pentru retur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Efectul fluture.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Efectul fluture5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei