Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 297 (7909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Norvegia, evadare în stil Houdini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mărturisesc că nu intenționam neapărat să văd finala Mondialului de handbal feminin, poate doar pe sărite, când trena meciul dintre Atheltic Bilbao și Betis Sevilla. Cum Betis părea să ce descurcă, întorcând scorul pe terenul bascilor, am prins începutul finalei și așa am rămas, prins. Jucau Franța și Norvegia, adică naționalele care au dus la alt nivel rivalitatea din acest sport, ramura feminină. Inițial, s-a mers cap la cap, pentru că viteza și siguranța în combinații și la finalizare erau la o cotă ieșită din comun pentru ambele. Apoi, nordicele au început să se confuzeze, iar franțuzoaicele să nu ierte nimic. S-a ajuns neverosimil de repede la 5-6 goluri diferență, parcă nu mai era finală de Mondial, ci un meci dezechilibrat din grupe. Ba chiar situația s-a înrăutățit pentru Norvegia, care a suferit o eliminare pentru împingere în săritura de aruncare. A scăpat fără gol, au atacat cu jucătoare de câmp în locul portăriței, dar cealaltă portăriță apără și, din disperarea de a se replia mai repede, fac o schimbare greșită, adică o jucătoare intră prea repede și... este eliminată! În acel moment, Norvegia avea handicap de 6 goluri și se găsea în apărare cu 4 jucătoare contra 6... Se putea mai rău? Perspectiva era groaznică, numai că aici se întâmplă acea minune care schimbă complet destinul finalei. Franțuzoaicele combină relaxat, dar o norvegiancă iese uluitor la intercepție, fiind oprită cu o mână în gât de o adversară. Asta se traduce cu eliminare pentru Franța, dar și 7 metri pentru că procedeul a fost considerat violență. Norvegia reduce, apoi nu ia gol, se egalizează efectivele și continuă să reducă, încheind repriza la -2.

Dau înapoi pe meciul din La Liga și constat că Athletic întorsese și ea scorul, reușind apoi să-l mențină, astfel că Betis nu reușește s-o țină sub presiune pe verișoara Sevilla în lupta pentru titlu. Oricum, ar fi un adevărat fenomen ca ambele echipe din orașul vestitului bărbier să termine pe loc de Liga Campionilor!

Înapoi la handbal. Începutul reprizei secunde arată că moralul norvegiencelor era în nouri, ele știind din ce situație scăpaseră, astfel că în două minute egalează, iar în minutul 10 se duc la 4 goluri în față! Franțuzoaicele par acum somnambule, însă pe ele nu le salvează nicio minune. La jumătatea reprizei, diferența de 6 goluri se reface, dar în oglindă. Pe final se trece și prin diferență de 8 și se termină la 7, ceva greu de imaginat și la început, darămite pe parcurs. Din momentul acelui atac de 6 contra 4, cred că Franța ar mai putea juca 10 meciuri și n-ar mai pierde niciunul. Pe ăsta însă l-au pierdut, așa că Norvegia punctează și în competiția titlurilor majore, ea fiind în acest moment compioană europeană și mondială, în timp ce Franța rămâne ”doar” campioană olimpică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norvegia, evadare în stil Houdini.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Norvegia, evadare în stil Houdini5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei