Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 162 (7163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Campioni la Wimbledon!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când se întâmplă un eveniment de o asemenea anvergură, într-un sport cu asemenea expunere, se cuvine să ne explorăm cumva sentimentele. Să-l încercăm pe cel de recunoştinţă, de exemplu. Simona Halep, o fată din Constanţa, ne-a făcut părtaşi la fericirea ei. Când era prinsă în ghearele îndoielii, când nu mai vedea calea, puţini dintre noi i-am rămas aproape. Oho, şi ce ne mai plăcea s-o învăţăm noi cum se face! Şi măcar de-am fi păstrat o anumită măsură omenească în criticile noastre. Iar acum, luăm şi noi parte la această fericire poate unică într-o viaţă, că nu toţi sunt ”greuceni” ai destinului precum Federer, Nadal, Graf sau... Serena. Campioană la Wimbledon, cu victorie desprinsă dintr-o altă realitate chiar în faţa Serenei (cea mai grea înfrângere suferită de aceasta într-o finală de Grand Slam!), Simona îi ameninţă supremaţia lui Ilie Năstase în relevanţa pentru tenisul mondial. Tot cu două GS-uri din cinci finale, Năstase plusează cu patru Turnee ale Campionilor. Dar nu cifrele generale contează acum, v-aş aduce în atenţie o cifră statistică a finalei de sâmbătă: Simona a făcut doar 3 greşeli neforţate în meci! Cum e asta?! Doar de 3 ori mingea ei s-a dus afară sau în fileu, atunci când era în control, că asta înseamnă neforţate. Atenţie, un astfel de detaliu nu asigură victoria, căci poate fi generat de un joc la siguranţă, cât să nu te baţi singur. Coroborat cu jocul permanent de atac al Simonei, la linie, dar şi cu adâncime, ne dă imaginea de ansamblu a unui meci considerat, pe bună dreptate, ca fiind cel mai bun al carierei! N-o mai fi Serena aia din perioada de glorie, însă nu pe ochi frumoşi ajunge încă în finale de Grand Slam, iar dacă ar fi simţit cel mai mic miros de sânge, să fim sigur că ar fi fost fără milă. Numai că Simona a jucat ca în Matrix... Iar aici aş vrea să spun că acest tenis al ei poate are sâmburele în colaborarea cu Cahill, dar uite că l-a accesat când antrenorul ei este Daniel Dobre, minimalizat sau chiar ridiculizat prin presă. Felicitări, Daniel Dobre şi echipa, este şi meritul vostru!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campioni la Wimbledon!.
 Vizualizări articol: 1843 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Campioni la Wimbledon!4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei