Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 272 (6982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


E sezon de plimbat ursu'!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici măcar nu ştiu dacă e corect ceea ce scriu acum, dar pe cuvânt de onoare că mă deranjează la culme toată circăreala asta de prost gust prin care nişte... unii se băgă în seamă mai mult decât s-ar cuveni şi, folosindu-se de nişte momente potrivite şi de nişte oameni de bună-credinţă, se trag în prim-plan pentru un moment sau o zi, după care revin în gaura aia neagră de unde au izvorât. Ei se încadrează perfect în categoria aia pe care a făcut-o celebră un enorm muzician pe nume David Bowie în piesa "Heroes" ("Putem fi cu toţii eroi / Doar pentru o zi"). Aceşti pseudoeroi de la noi au descoperit de ceva vreme cât de profitabil e să te dai pe lângă câte un nume important din sport. Nu contează dacă e o echipă sau doar un sportiv, tot ceea ce contează e să fie celebru sau măcar "pe val", să fie adică în atenţia mass-media de la noi şi, dacă se poate, chiar din lumea largă, deşi asta nu e tocmai important pentru cei care vânează posturi relativ mărunte, cum ar fi cel de primar: în fond, nu e mare chestie să scrie Washington Post că tu, primar de comună sau de orăşel, l-ai făcut cetăţean de onoare pe sportivul Ionescu, în schimb, dacă ziarul local reaminteşte onor electoratului chestia asta tocmai în campania următoare, cresc exponenţial şansele ca Georgescu, primarul în cauză, să se pricopsească cu încă un mandat. Mă gândesc la toate astea de când o văd pe Simona Halep alergată dintr-un colţ al ţării în celălalt, unde devine ba Doctor Honoris Cauza al vreunei universităţi vag omologate, ba cetăţean de onoare într-o urbe uitată de Dumnezeu şi unde nu există nici măcar un singur teren de tenis! Se trag în poză cu biata de ea toţi neisprăviţii, toţi nefericiţii, toţi ăia care (să fiu al naibii, se vede pe ei!) n-au practicat vreun sport nici măcar un minut în toată viaţa lor irosită. Ursarii ăştia de vremuri noi e clar că n-au nici scrupule, nici obraz. Mă întreb însă de ce nu-i explică nimeni Simonei că pentru rolul de urs ea nu este cea mai potrivită, astfel încât atunci când o s-o mai sune vreun primar "isteţ", ea să-i răspundă cu clasică expresie: "Hai, plimbă ursu'!"

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E sezon de plimbat ursu'!.
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
E sezon de plimbat ursu'!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei