Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 272 (6982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Naţională

Participare în premieră pentru elevii Colegiului Militar, la parada militară de la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au participat anul acesta, în premieră, la parada militară de la Bucureşti, dedicată Zilei Naţionale a României. Un număr de 60 de ştefănişti s-au alăturat celor aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care au defilat sâmbătă, 1 Decembrie, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

Detaşamentul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a fost condus de comandantul instituţiei, colonel Romeo-Aurelian Popovici, absolvent al colegiului, promoţia 1986. Începând cu data de 6 octombrie, instructorii militari au efectuat câte patru ore de pregătire pe săptămână cu elevii care au participat la acest eveniment.

De asemenea, elevii componenţi ai blocului de defilare au participat la trei antrenamente întrunite ale categoriilor de forţe din Armata Română, desfăşurate în Terenul de instrucţie Ghencea. Cu referire la prima repetiţie generală, elevul fruntaş Ştefan Onofrei a spus: „Antrenamentele nu au fost tocmai uşoare. Îndrăznesc să spun că nu mă aşteptam ca vremea să ne pună în dificultate. Aveam momente când simţeam că îmi pierd echilibrul paşilor greoi care se afundau în pământul moale. Abia când am văzut impresionanta desfăşurare de forţe de pe tancodromul Ghencea am înţeles amplitudinea evenimentului la care voi participa. Mă simt mândru că fac parte din marea familie a Armatei Române!”.

Tot în contextul primului antrenament întrunit, eleva caporal Petronela Bistriceanu a menţionat faptul că: „Zâmbetele şi-au făcut apariţia pe feţele noastre îngheţate în momentul terminării antrenamentului, când am fost felicitaţi de domnul comandant pentru munca depusă!”

Un moment cu adevărat impresionant pentru ştefănişti a fost repetiţia generală din data de 24 noiembrie, care a avut loc în Piaţa Arcului de Triumf. Eleva Karina Iulia Pop a fost aleasă să facă parte din garda drapelului chiar dacă este în primul an de studiu la colegiu. Karina a precizat: „Este o onoare că am fost selectată să particip la acest eveniment. Mă bucur enorm că am ocazia să defilez pe sub Arcul de Triumf. Dacă ar trebui să descriu în trei cuvinte ceea ce simt aş spune: Onoare, Mândrie şi Patriotism!

Timpul petrecut la Bucureşti a fost şi un prilej pentru elevii câmpulungeni de a vizita Palatul Parlamentului, Muzeul Comunicaţiilor şi Informaticii, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” şi Centrul 48 Comunicaţii şi Informatică Strategice. De asemenea, adolescenţii militari au participat şi la Târgul Internaţional de carte „Gaudeamus”, unde au întâlnit o serie de scriitori şi istorici români.

De Ziua Naţională a României, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” a participat şi cu două plutoane de elevi la desfăşurarea paradei militare locale din Suceava, la Monumentul „Bucovina Înaripată” din „Piaţa Tricolorului”. În acelaşi timp, trei plutoane de elevi au depus coroane şi jerbe de flori la Cimitirul Eroilor, din Câmpulung Moldovenesc. Ambele ceremonii militare şi religioase s-au încheiat cu defilarea elevilor ştefănişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participare în premieră pentru elevii Colegiului Militar, la parada militară de la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Participare în premieră pentru elevii Colegiului Militar, la parada militară de la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei