Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 272 (6982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Drăgoieşti

O familie cu doi copii a rămas fără locuinţă în plină iarnă, în urma unui incendiu violent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu violent izbucnit duminică seara a distrus o locuinţă din comuna Drăgoieşti, lăsând fără adăpost o familie sărmană cu doi copii. Având în vedere situaţia disperată în care se află cei patru membri ai familiei, autorităţile comunei au solicitat sprijinul Prefecturii Suceava, care le-a repartizat celor sinistraţi un container modular pentru locuit, care va ajunge în curtea familiei în cursul zilei de astăzi. Acesta le va ţine loc de casă cel puţin pe perioada iernii şi până când cei din familia bătută de soartă îşi vor construi o altă locuinţă.

 

În câteva clipe acoperişul casei a fost în flăcări

Casa familiei Popescu de la Drăgoieşti s-a aprins duminică seara, în scurt timp flăcările cuprinzând întregul acoperiş. Un apel la 112 în jurul orei 20.30 transmitea pompierilor şi poliţiştilor faptul că la locuinţa din comuna Drăgoieşti a izbucnit un incendiu care se extindea în mod periculos. La locul incendiului au ajuns militari ai Detaşamentului de Pompieri Suceava şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Drăgoieşti, care timp de 3 ore, pe un ger aspru, au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea focului violent.

La sosirea echipajelor ardeau acoperişul casei şi o anexă, existând pericol de propagare la întreaga gospodărie. Flăcările au distrus podul şi acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 100 de metri pătraţi, precum şi o anexă cu o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, pagubele înregistrate fiind de circa 60.000 de lei. Focul a cuprins şi bunurile aflate în casă, puţine dintre lucrurile familiei putând fi recuperate.

În timpul intervenţiei de stingere, proprietarei locuinţei, o femeie de 34 de ani, i s-a făcut rău după ce a suferit un atac de panică. Ea a primit primul ajutor şi îngrijiri medicale de la personalul medical al unei ambulanţe sosite la faţa locului.

 

Primele cercetări arată că focul s-a propagat de la coşul de fum, în timp ce familia era plecată de acasă

Poliţiştii şi pompierii au demarat cercetările imediat după stingerea incendiului, pentru a stabili modul în care s-a petrecut nenorocirea. S-a stabilit astfel că în jurul orei 19.00, familia Popescu a plecat de acasă. Fiind foarte frig, ei au lăsat focul aprins în sobă, însă din cauza coşului de fum deteriorat s-au aprins elemente din lemn ale acoperişului, focul cuprinzând în scurt timp întregul acoperiş al casei şi al unei anexe lipită de locuinţă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum cu defecţiuni, care a aprins elemente combustibile din preajmă.

 

O familie rămasă pe drumuri şi o iniţiativă pornită din partea autorităţilor

Soarta familiei Popescu, formată din părinţi şi doi copii, o fetiţă de 7 ani şi un băiat de 17, a sensibilizat autorităţile locale ale comunei Drăgoieşti, care încearcă să le dea o mână de ajutor. Primarul comunei, Constantin Popescu, ne-a povestit: ”Familia se află într-o situaţie disperată în urma incendiului care i-a distrus locuinţa, făcând-o impracticabilă. Avem de a face cu o situaţie cu atât mai deosebită cu cât părinţii beneficiază doar de ajutorul social şi de alocaţiile copiilor, veniturile lor depăşind cu greu suma de 600 de lei pe lună. Ne-am gândit la situaţia lor şi cea mai bună variantă pentru moment este închirierea unui container modular, în care să poată locui în perioada următoare. Am obţinut sprijinul Prefecturii Suceava, care a luat legătura cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina> Suceava, care este proprietarul containerului şi lucrurile s-au rezolvat. În cursul zilei de marţi sperăm să avem containerul aici, pentru a fi montat în curtea familiei, unde din fericire grajdul a fost salvat de pompieri.”

În urma solicitării făcute de reprezentanţii prefecturii, o maşină va transporta astăzi containerul la Drăgoieşti, pentru a veni în sprijinul familiei sinistrate. De asemenea, reprezentanţii Primăriei Drăgoieşti vor aloca fonduri din bugetul local pentru refacerea locuinţei familiei, în primăvara următoare. Cei care vor să-i ajute pe cei din familia aflată în dificultate sunt rugaţi să ia legătura cu conducerea primăriei, care poate facilita contactul cu membrii familiei Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie cu doi copii a rămas fără locuinţă în plină iarnă, în urma unui incendiu violent.
 Vizualizări articol: 2882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O familie cu doi copii a rămas fără locuinţă în plină iarnă, în urma unui incendiu violent5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei