Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iun 2016 - Anul XXI, nr. 142 (6255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Eroare de exprimare, Ioane!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu siguranţă că domnul Ion Ţiriac nu-şi aminteşte cel puţin una (deşi cred că nici măcar una) din cele două întâlniri pe care le-am avut cu dânsul în anii '70. Prima dintre ele, şi totodată cea mai tare, a avut loc în giratoriul din Piaţa Victoriei, unde prietenul meu Paul Dumitriu, care avea permis de conducere, fiind mai mare decât mine cu un an, i-a buşit domnului Tiriac, cu Dacia mea 1100, mândreţe de maşină (Mach 3, parcă). Era cu vreo oră înaintea primei finale la Wimbledon a lui Ilie Năstase, cea contra lui Stan Smith, pe care Ţiriac mergea să o comenteze la TVR. S-a dat jos moşu', a zis că-i un rahat de zgârietură, şi i-a trasat ordin miliţianului (care altfel cred că ne-ar fi luat şi la bătaie) să-şi vadă de treabă şi să-i lase pe băieţi (adică pe mine şi pe Paul) în pace, "că-s tineri şi mai au de învăţat să şofeze". După alţi vreo câţiva ani, ne-am întâlnit la IAPIT Bucureşti, eu ca să semnez contractul de muncă de deejay pe litoral, iar Ţiriac pentru a negocia închirierea celor câteva terenuri de tenis pe care le construise din bani proprii la Mamaia. Era în plin comunism, iar dl. Ţiriac venea direct din capitalism. L-am admirat sincer pentru tenacitatea cu care negocia, reuşind în cele din urmă să pună mâna pe o căruţă de bani. Trecut-au anii, s-au schimbat regimurile, iar Ţiriac a continuat să producă bani într-o manieră cam fără egal printre români. Trecând peste amănuntul că nu s-a înghesuit să ajute concret vreo speranţă a tenisului nostru, totuşi a adus la Bucureşti un turneu de primă mână, pe cheltuială proprie. Ceea ce însemna ceva. Iar după ani de zile, Ţiriac anunţa că mută turneul la Budapesta, fiindcă nu-l sprijină nimeni: nici tenismenul Johannis, nici copilul de mingi Cioloş, nici dl Guvernator, arena respectivă, ajunsă în paragină, fiind proprietatea BNR. Supărat rău pe toţi ăştia, Ţiriac a zis că "mută turneul din ţigănie". Prilej cu care s-au inflamat toţi fandosiţii din presă, şi nu numai. Ciudat e că nu plecarea turneului i-a stârnit, ci exprimarea. Dar eu, care l-am auzit/văzut pe dl. Ţiriac în cele două situaţii amintite, pot spune că are acurateţe în exprimare. De data asta, a spus din nou exact ce trebuia spus. Ba chiar cred că ar fi loc de mai mult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroare de exprimare, Ioane!.
 Vizualizări articol: 3559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
Eroare de exprimare, Ioane!4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei