Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2016 - Anul XXI, nr. 9 (6122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mai uşor cu estetica urâtului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Returul Cupei Regelui, dintre Espanyol şi Barcelona, programat pentru diseară, nu mai contează în ecuaţia calificării în sferturi. Asta pentru că, precum probabil ştiţi, Barcelona a învins în primul meci cu 4-1. Rămâne o miză onorifică pentru echipa lui Gâlcă şi sper ca acesta să le insufle elevilor săi motivaţia justă. Ajunge cu învăţătura lui Brad Gilbert, din tenis, aceea de a câştiga urât. Mai ales că, aşa cum a jucat în tur, Espanyol a reuşit doar să piardă urât. M-am bucurat fără rezerve când Gâlcă a reuşit acel 0-0 în campionat, dar era clar că numai agresivitatea nu putea asigura succesul şi în dubla din cupă. Gâlcă pomenise chiar despre dorinţa sa de a ajunge mai mult în preajma porţii adverse. În loc de asta, am primit agresivitate sporită, împinsă la extrem, care mi-a amintit de un alt derby citadin, cel dintre Real şi Atletico. Elevii lui Simeone puteau juca în limite acceptabile cu Barcelona, dar luau foc atunci când vedeau tricourile Realului! La fel s-a petrecut şi cu cei de la Espanyol, provocările şi faulturile s-au ţinut lanţ, meleurile la fel, numai că asta nu le-a folosit la nimic, de data asta adversarii n-au mai lovit barele, astfel că, atunci când în sfârşit arbitrul i-a potolit cu două roşii, scorul era deja 3-1 pentru Barcelona. Cred că nimeni nu-şi mai doreşte un joc isteric în seara asta. Şi oricum mandatul lui Gâlcă nu depinde de meciurile cu echipa blaugrana.

Trec repede la tenis pentru a consemna că Simona Halep a început anul aşa cum şi-a dorit, cu o victorie. N-a câştigat urât, doar chinuit. Meciul a fost destul de ciudat, reuşind să câştige primul set, dominată fiind de Caroline Garcia, la singura minge de break procurată. În schimb, pe serviciul Simonei au fost o mulţime de egalităţi, însă franţuzoaica i-a dat o mână de ajutor, exagerând cu forţarea tuşelor. A urmat căderea din setul secund, pe fondul unor probleme fizice, nu ştiu dacă nu cumva şi autoinduse, după care a accesat zona superioară a jocului său şi a terminat fără probleme decisivul şi meciul. Concluzia ar fi că jucând aşa inegal n-ar fi răzbit în faţa Azarenkăi, care de altfel a şi câştigat turneul precedent, sau a altei jucătoare de top, dar de aici poate începe să construiască.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai uşor cu estetica urâtului.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai uşor cu estetica urâtului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei