Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2016 - Anul XXI, nr. 9 (6122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Alegeri pentru desemnarea conducerii asociaţiilor de proprietari din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la finele lunii martie, sucevenii au ocazia să desemneze persoanele care să fie la conducerea asociaţiilor de proprietari din care fac parte.

Tocmai de aceea, conducerea Primăriei Suceava a transmis recent o notificare tuturor asociaţiilor din municipiu, pentru a le aminti că, în conformitate cu prevederile HCL nr.109/2009, președinții asociațiilor de proprietari sunt obligați ca în perioada 15-30 ianuarie să comunice la Serviciul Asociații de proprietari datele desfășurării adunărilor generale.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei, care coordonează activitatea Serviciului Asociaţii de Proprietari, din cadrul Primăriei Suceava, i-a îndemnat pe suceveni să dea curs convocărilor care vor fi făcute la fiecare scară de proprietari în parte, să participe la  adunările generale care vor fi convocate, dacă le pasă de modul în care este gestionată asociaţia din care fac parte.

„În fiecare an primim sute de reclamaţii referitoare la probleme în cadrul asociaţiilor de proprietari. Cei care au diverse nemulţumiri trebuie să le discute acolo prima dată şi dacă nu găsesc acolo înţelegere şi implicare, pot face demersuri pentru schimbarea celor care se află la conducerea asociaţiei. Tocmai de aceea este foarte important să se prezinte la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari şi la cele extraordinare, unde, de obicei, se iau deciziile finale privind alegerea conducerii asociaţiei”, a explicat Ovidiu Doroftei.

În cadrul acestor adunări generale ale asociaţiilor de proprietari se decid componenţa conducerii asociaţiilor de proprietari, salariile acestora, penalităţile care se percep proprietarilor de apartamente pentru fiecare zi de întârziere la plata cheltuielilor de întreţinere, dar se face şi darea de seamă asupra activităţii asociaţiei de până în acel moment.

În municipiul Suceava există 110 asociaţii de proprietari, din care doar una are în administrare peste 2.000 de apartamente (23+27 Obcini), una cuprinde între 1.501 şi 2.000 de apartamente, 5 au între 1.001 şi 1.500 de apartamente, alte 5 administrează între 801 şi 1.000 de apartamente, 10 asociaţii au în grijă între între 501 şi 800 de apartamente, 16 asociaţii au între 301 şi 500 de apartamente, 30 de asociaţii - între 101 şi 300 de apartamente, iar 42 de asociaţii sunt înfiinţate pentru a administra până în 100 de apartamente.

Numărul total de apartamente din municipiul Suceava este de 36.719, cuprinse într-un număr de 2.005 scări de bloc, aferente unui număr de 890 de blocuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegeri pentru desemnarea conducerii asociaţiilor de proprietari din Suceava.
 Vizualizări articol: 2029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Alegeri pentru desemnarea conducerii asociaţiilor de proprietari din Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ANOMALIE trimis de
(13 ian 2016, 14:28:06
D-le viceprimar, parca era vorba ca se desfiinteaza aceste asociatii de proprietari care, sincer sa fiu nu vad cat de legale sunt. De cand, eu ca persoana fizica sa platesc salarii tot pentru niste persoane fizice? Ori desfiintati aceste asociatii si sa platim direct la furnizor asa cum este corect, ca la oricare firma ( RDS, E-On, etc ), ori sa-i plateasca cei de la Thermonet si ACET pe acesti administratori si casieri si femei de serviciu etc.
Acum, ori nu se vrea sa se faca contracte individuale pe apartament ori sunt interese foarte mari de unde se castiga bani murdari de pe urma prostimii din acest judet.
1.1  RE: ANOMALIE trimis de
(14 ian 2016, 09:17:17
Excelent punctat ! De cand tot spun si eu acelasi lucru.CONTRACTE INDIVIDUALE ! Cine sa auda ? Asa cum ai spus in ultima fraza,NU SE DORESTE,pentru ca sunt interese mari in a "sifona" sume mari de bani,in buzunarele cui trebuie !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei