Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2016 - Anul XXI, nr. 9 (6122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Un hoţ recidivist, prins după ce a declanşat alarma în timp ce încerca să spargă o casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, cunoscut cu antecedente penale în materie de furturi, a fost prins de poliţişti la puţin timp după ce a încercat să spargă o casă din comuna Voitinel. Hoţul a declanşat sistemul de alarmă cu care era prevăzută casa, în timp ce forţa uşa de acces cu o şurubelniţă. Poliţiştii anchetatori ajunşi la faţa locului au prins hoţul după urmele lăsate de acesta în zăpadă.

 

A fugit în pădure când s-a declanşat alarma

Luni seară, în jurul orei 21.30, un bărbat din comuna Voitinel a sunat la numărul de urgenţe 112 şi a sesizat că la o casă vecină a pornit alarma, fiind posibil ca locuinţa să fi fost spartă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei 4 Rurale de Gălăneşti, care a constatat că într-adevăr casa respectivă a fost încercată de un hoţ. Mai exact, urmele de pe zăpadă indicau că o persoană a pătruns pe proprietate si s-a îndreptat spre uşa casei. Aici erau urme de forţare, fără ca autorul să fi reuşit să pătrundă în interior. Din anchetă a rezultat că în momentul în care încerca să forţeze uşa cu şurubelniţa, hoţul a fost reperat de senzorul de mişcare, iar alarma a pornit. Individul a fugit în zona împădurită din spatele casei, urmele pe zăpadă facilitându-le poliţiştilor misiunea de a-l găsi pe cel care a comis tentativa de furt.

 

Un hoţ voiajor, care s-a plimbat prin mai multe comune din Suceava

În scurt timp a fost prins şi reţinut Constantin Nechita, în vârstă de 58 de ani, din Dorohoi.  

„Suspectul a recunoscut fapta săvârșită şi a fost cooperant, declarând că în data de 11 ianuarie s-a deplasat prin oraşul Vicovu de Sus, apoi pe raza comunei Horodnic de Sus, după care, ajuns la Voitinel, profitând de zona izolată şi de întuneric, a pătruns pe poarta de acces în curtea imobilului aparţinând persoanei vătămate, undea a forţat uşa de acces în imobil cu o şurubelniţă, moment în care senzorul de mişcare a activat sistemul de alarmă. Ca urmare a declanşării alarmei nu s-au sustras bunuri”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a ajuns în arestul IPJ Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, emisă marţi dimineaţă, la ora 3.00.

Ieri seară, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi l-a prezentat pe suspect la Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de emitere a unui mandat de arestare pentru 30 de zile. 

 

Casele prevăzute cu sistem de alarmă, încă o raritate în judeţ

Cazul de la Voitinel este unul fericit, în sensul că furtul a rămas la nivel de tentativă, asta în primul rând pentru că proprietarul, Petru M., fiind plecat în străinătate, şi-a securizat casa cu un sistem de alarmă. Casele protejate cu sisteme de alarmă sunt încă o raritate în judeţ, iar hoţii profită de asta din plin.

„Poliţiştii subliniază încă o dată importanţa asigurării locuinţelor cu sisteme eficiente de închidere şi de securitate. Dotarea cu sisteme de alarmă a caselor nelocuite permanent sau aflate în zone izolate este absolut necesară pentru prevenirea furturilor şi protejarea bunurilor. Poliţişti au atras atenţia în numeroase rânduri cu privire la necesitatea protejării locuinţelor cu sisteme de securitate. Utilitatea acestor sisteme s-a dovedit şi în cazul identificării şi reţinerii cu operativitate de către poliţişti a acestui bărbat care a încercat să comită un furt din locuinţă, însă a eşuat tocmai datorită faptului că proprietarul a respectat regulile preventive minime pentru protejarea bunurilor sale”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subliniind că acest caz ar trebui să fie un exemplu de urmat, mai ales de către numeroşii suceveni care muncesc în străinătate şi au în localităţile de domiciliu case care rămân nelocuite.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un hoţ recidivist, prins după ce a declanşat alarma în timp ce încerca să spargă o casă.
 Vizualizări articol: 2582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Un hoţ recidivist, prins după ce a declanşat alarma în timp ce încerca să spargă o casă2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei