Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2015 - Anul XX, nr. 293 (6105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Zici de handbal, zici de Cristina Neagu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cine nu a lăcrimat la meciul Danemarca-România are sânge de chirurg prin vene. Handbalul feminin ne-a adăugat un reper pe harta evenimentelor sportive de pus la rană. Fetele noastre au interpretat perfect rolurile rezervate lor de un scenarist nebun şi divin. Sigur, încă n-am câştigat medalie, dar e aproape o impietate să ne raportăm material după toată paleta de sentimente prin care am fost tăvăliţi miercuri seara. Bineînţeles, peste tot şi toate, Cristina Neagu. În 2010 am comparat-o şi eu cu Messi aici, acum mi se pare că e un fel de Ibrahimovic. Atunci era tânără şi tăcută, acum e tot tânără, dar experimentată şi conştientă de valoarea ei, asumându-şi statutul de lider în teren, la time-out sau la declaraţii. Este o combinaţie aparte şi irepetabilă de talent, creativitate şi forţă. Aceasta din urmă este una provenită din supleţe, exact ca la Ibra, care nu e vreun mătăhălos. Elogiul suprem pentru Cristina Neagu mi s-a părut atunci când a fost anunţată jucătoarea meciului. Bineînţeles, toată lumea ştia că ea va fi. Iar într-o sală care oscila între tristeţe şi admiraţie, colegele ei au bătut parchetul cu palmele, ca o închinare simbolică pentru o jucătoare din altă lume. Acest episod m-a impresionat încă mai mult decât mănunchiul celorlalte momente impresionante.

Să spunem ce se cuvine şi despre cele două surori-arbitru. Puteau să ne ciupească şi n-au făcut-o. Acea ultimă lovitură de la 7 metri, pe care portăriţa daneză a apărat-o la Neagu, putea să nu fie acordată şi n-am fi avut ce să le reproşăm. Iar gazdelor nu le-a făcut nicio concesie, chiar niciuna. Mai rar aşa ceva, dar arbitrajul chiar s-a ridicat la nivelul jocului.

Ce urmează? După campioana mondială şi ţara gazdă, iat-o şi pe campioana europeană şi olimpică, Norvegia! Ca şi data trecută, scriu în ziua jocului şi îmi voi face iarăşi datoria de sceptic de serviciu. Un plan anti-Neagu va fi pus la punct. Şansă pentru celelalte fete de a face meciul vieţii. La fel şi pentru suedezul de pe bancă. Nu îndrăznesc să sper. Mai bine aşa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zici de handbal, zici de Cristina Neagu.
 Vizualizări articol: 1473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zici de handbal, zici de Cristina Neagu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post) Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și în porții mari, în tăvi standard, tăiată apoi în bucăți de forma și dimensiunea dorită. Se poate pregăti, de... Citeşte