Varietate și prospețime

Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc



Magazinul Raitar din cartierul Zamca
Magazinul Raitar din cartierul Zamca

Șunculițe proaspete și delicioase, jambon fraged și cârnați rotofei ce aproape plesnesc în pielița lor, mușchiuleți mustind de prospețime, rotunzi și pufoși, pastrame cu miros îmbietor de afumătură, caltaboși și cabanoși sunt doar câteva dintre zecile de bunătăți apetisante, mezeluri ce îți lasă gura apă, pe care compania Raitar le oferă clienților săi.
În cei aproape 25 de ani de când a luat ființă, compania Raitar a știut să aibă grijă ca cei pe masa cărora ajung aceste mezeluri să aibă zilnic cele mai fragede și cele mai gustoase specialități care să îi încânte cu gustul și savoarea lor. Raitar a mizat pe varietate, prospețime, rețete tradiționale, transmise din generație în generație, seriozitate și astfel, de la an la an, a câștigat încrederea tot mai multor consumatori.
Ieri, pe strada Octav Băncilă din cartierul Zamca, în locul fostei farmacii Axinte, Raitar a inaugurat un nou magazin, brandul bucovinean fiind foarte bine primit de locuitorii dornici să redescopere gustul bucatelor cu poveste.
„Compania a fost fondată în 1991 în comuna Cornu Luncii, Sasca Mică. Am început timid cu două magazine proprii, cu un Papucpe care îl foloseam la distribuția mărfii, însă încet, încet și cu speranțe ne-am dezvoltat, iar la momentul actual avem patru magazine în Fălticeni, în Suceava am deschis de curând un magazin în George Enescu, avem un altul în Piața Centrală, unul în Piața Mică și unul pe Zamca. Totodată, ne-am extins în județele din regiunea Moldovei”, ne-a mărturisit Georgeta Florea, șef al magazinelor Raitar.
Potrivit acesteia, Raitar exportă produse către țări precum Anglia, Italia sau Belgia, mai ales acolo unde comunitățile de români sunt numeroase și își doresc zilnic pe masă „bunul gust românesc”.
Magazinele Raitar sunt aprovizionate zilnic, în unele cazuri chiar și de două ori pe zi.
Recunoașterea calității
Specialități tradiționale din porc, vită, curcan și pasăre sunt cu zecile în magazinele Raitar, iar recent, trei dintre specialitățile Raitar au primit atestatul de produs tradițional, fiind incluse în Registrul Național al Rețetelor Consacrate – Cabanosul țărănesc, Mușchiul file afumat și Jambonul afumat fără os.
Pentru ultimele două, managerul Raitar, Grigore Florea, a primit ieri din partea Ministerului Agriculturii atestate de rețetă consacrată românească. Potrivit acestuia, aceste produse tradiționale sunt preparate, cu cea mai mare atenție, după vechi rețete românești specifice zonei, transmise și păstrate din generație în generație,din cea mai bună carne, cu cele mai bune condimente.
Florea a mai menționat că pasiunea, onestitatea, munca susținută și respectul față de clienți sunt câteva dintre principiile care au clădit și au consolidat, timp de aproape 25 de ani, compania Raitar.
Varietate pentru pofticioși
În magazinele Raitar pofticioșii pot găsi produse pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. Oferta e variată, de la specialități precum fileuri țărănești, pastramă, Șunculița moșului, lăudată de clienții fideli, Cârnații de Crăciun, cârnații cruzi, pasta de mici, rulade, pastrame, specialități de pui.
„În perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă sunt căutate afumăturile, rasolurile, cârnații, toba țărănească, caltaboșul tradițional, jambonul de porc. Îi îndemnăm pe suceveni să vină, să aibă încredere și să ne încerce produsele pentru că, mai apoi, cu siguranță, vor reveni și vor deveni clienții noștri fideli. Noi ne străduim în fiecare zi să ne ridicăm la nivelul pretențiilor dumnealor. Îi așteptăm cu zâmbete, cu produse proaspete, de cea mai bună calitate”, a spus Georgeta Floarea.
În magazinele Raitar, clienții pot achiziționa și dulcețuri naturale din zona Vatra Dornei, precum și lactate de la Laktotrio Horodniceni, brânză de oi, brânză proaspătă de vacă, telemea de vacă, telemea de oaie, cașcaval și smântână.


Magazinele Raitar sunt aprovizionate zilnic
Magazinele Raitar sunt aprovizionate zilnic
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Mezelurile Raitar, garanția bunului gust românesc
Magazinul Raitar din cartierul Zamca
Magazinul Raitar din cartierul Zamca


Recomandări

Auchan te invită la o călătorie în lumea berii – Peste 300 de sortimente din 25 de țări, la Târgul de Bere 2025

Auchan te invită la o călătorie în lumea berii – Peste 300 de sortimente din 25 de țări, la Târgul de Bere 2025
Auchan te invită la o călătorie în lumea berii – Peste 300 de sortimente din 25 de țări, la Târgul de Bere 2025

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu

Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu
Leonardo Badea, Prim-viceguvernator BNR: O abordare diferită a creșterii economice în România: dincolo de ritm contează evitarea dezechilibrelor și a capcanei venitului mediu