Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2015 - Anul XX, nr. 293 (6105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și în porții mari, în tăvi standard, tăiată apoi în bucăți de forma și dimensiunea dorită. Se poate pregăti, de asemeni, în tăvițe mici, individuale. Cantitățile din rețetă sunt pentru o formă rotundă de 26-28 cm diametru. Pentru tava dreptunghiulară de cuptor este necesară dublarea cantităților.

Avem nevoie:

Pentru aluat: 320 g făină albă, 100 ml ulei, 120 ml apă caldă, 1 praf de copt, puțină sare

Pentru umplut: 500 g mere, 100 g zahăr, un plic gelatină albă vegetală instant pentru tort, o linguriță cu vârf scorțișoară măcinată, puțin zahăr pudră pentru aspect final

Preparare:

Amestecăm ingredientele pentru aluat. Va ieși o cocă mai moale și nelipicioasă. O întindem în foaie de cel mult 5 cm grosime și o punem în tavă pe hârtie de copt sau în tava unsă cu ulei și tapetată clasic cu făină albă. Încingem cuptorul la 200 grade Celsius. Curățăm merele și le feliem subțire. Le aranjăm direct pe aluat și peste ele presărăm zahăr amestecat cu scorțișoară. Cine nu suportă scorțișoara poate folosi zahăr vanilat. Coacem tarta cca 40 de minute, până se rumenesc ușor marginile de la aluat și de la mere. Scoatem tarta și o lăsăm să se răcească complet. Preparăm gelatina instant conform instrucțiunilor de pe plic și o turnăm peste merele din tartă. Se va închega imediat iar tarta va fi lucioasă. O scoatem din tavă și, dacă este în formă dreptunghiulară mare, o putem tăia și pune pe platou. Dacă a fost pregătită în formă clasică de tartă, o scoatem din tavă, pudrăm ușor marginile cu zahăr pudră și o prezentăm la masă întreagă. Este foarte economică, se pregătește aproape fără efort, dar este gustoasă și aspectuoasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post).
 Vizualizări articol: 6783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post) Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și în porții mari, în tăvi standard, tăiată apoi în bucăți de forma și dimensiunea dorită. Se poate pregăti, de... Citeşte