Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Chiricheş, fereşte-te!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urmă cu vreo două sezoane, fotbalistul român Chiricheş părea să fi dat lovitura vieţii sale de fotbalist, ajungând nu doar într-un campionat care s-ar părea că este cel mai tare şi mai disputat din întreaga lume, ci şi la una din echipele a căror istorie se confunda cu cea a fotbalului însuşi: Tottenham Hotspurs. Se întâmplă că am văzut vreo două sau trei meciuri pe acest stadion londonez, în 1992, şi pot să vă spun că galeria lui Tottenham e una din cele mai spectaculoase din lume, cei vreo 30.000 de fani mărşăluind spre stadion la fiecare meci şi făcând să zăngăne farfuriile pe mese în casele aflate pe traseu. Cântă cu predilecţie adaptarea clasicului "When the Saints Go Marchin' In", cu versurile adaptate: "Tottenham goes marchin' on, on, oooonnnnn"! Sunt fanatici, dar în varianta civilizată, după ce, în anii '80, se numărau printre cei mai răi "hooligans", mulţi având pe atunci cip-uri implantate în antebraţ pentru a fi monitorizaţi de poliţie în fiecare secundă. Iubirea lor pentru fotbaliştii echipei favorite este realmente nemărginită, şi sunt gata să primească cu dragoste orice nouă achiziţie. La fel de brusc însă îi cuprinde şi ostilitatea, dacă văd că fotbalistul nu e ceea ce aşteptau ei. Nu-l înjură, nu-i ameninţă familia, nu-l iau la bătaie pe stradă. Dar îi dau de înţeles cât se poate de limpede că nu prea mai are ce căuta acolo. Este exact situaţia lui Chiricheş, de mai bine de un an. De aceea, plecarea la Napoli este salutară. Să vedeţi ce chestie: tot întâmplator, ştiu şi ce e pe la Napoli, că acolo am fost în '90, la Campionatul Mondial. Am văzut Anglia - Camerun, un meci antologic. Dar m-am lămurit ce-i cu napoletanii, localnicii bolnavi de fotbal: ăştia nu-s londonezi, cu educaţie şi cu maniere. Nici vorbă. Ăştia, dacă li s-a pus pata, îţi fac bucăţi maşina, îţi dau foc la vila, iar soţia ţi-o rezolva ca la Vaslui! Tocmai de aceea cred că pe Chiricheş îl paşte o mare primejdie. Desigur, dacă nu s-o fi întâmplat ceva de bine cu el între timp, adică să fi devenit chiar fotbalist. Ceea ce m-ar mira.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiricheş, fereşte-te!.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Chiricheş, fereşte-te!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei