Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Judecătoria Suceava

11 ani de închisoare pentru pădurarul acuzat că a violat o fată în vârstă de 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trimis în judecată pentru un presupus viol comis asupra unei fete în vârstă de 14 ani, Duţu Florea, în vârstă de 55 de ani, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, a fost condamnat recent de Judecătoria Suceava la nu mai puţin de 11 ani de închisoare.

Florea, aflat în arest preventiv din februarie 2015, a fost găsit vinovat pentru săvârşirea a trei capete de acuzare: viol, faptă pentru care a primit 9 ani de închisoare, şi două infracţiuni de instigare la mărturie mincinoasă în formă continuată, pentru care a primit câte trei ani de închisoare.

Judecătorul care a dat sentinţa a contopit pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, de 9 ani de închisoare, la care a adăugat un spor de doi ani de închisoare, rezultând cei 11 ani de închisoare la care a fost condamnat inculpatul.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi un anume Ionel Maruneac, în vârstă de 38 de ani, unul dintre cei doi prezumtivi martori mincinoşi anchetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Maruneac a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, şi un termen de încercare de patru ani.

Sentinţa Judecătoriei Suceava nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de Duţu Florea, o decizie finală urmând să fie luată de instanța superioară.

 

A convins-o pe minoră să se urce în maşina lui, spunându-i că l-a prins pe tatăl ei la furat lemne

Duţu Florea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în aprilie 2015.

Violul, se arată în rechizitoriu, a fost comis în noaptea de 11/12 mai 2014, când “prin întrebuinţarea de violenţe fizice şi psihice, inculpatul Duţu Florea a constrâns-o pe partea vătămată minoră să întreţină raporturi sexuale”, se precizează în comunicatul remis de unitatea de parchet.

Din scenariul conturat de procurori a reieşit că pădurarul se afla în acea seară de mai, în jurul orei 21.00, la volanul unei maşini prin Pătrăuţi, când a observat-o pe drum pe minora în vârstă de 14 ani, de etnie romă. I-a spus fetei că tatăl ei a fost prins la furat lemne şi i-a cerut să meargă cu el până acolo. După ce adolescenta a urcat în autoturismul pădurarului, susţin procurorii, inculpatul a blocat portierele maşinii şi a pornit spre Dărmăneşti. A dus-o pe minoră la o casă nelocuită de la marginea satului Dărmăneşti, aproape de pădure, unde a ameninţat-o, a lovit-o şi a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el.

După ce şi-a satisfăcut poftele bolnave, a urcat-o pe minoră în maşină şi a lăsat-o lângă biserica din Pătrăuţi, cerându-i să nu spună nimănui ce s-a petrecut între ei, în caz contrar amenințând-o că o va pândi şi o va ascunde într-un loc unde nu o va mai găsi nimeni.

 

Procurorii: Victima intenţiona să se arunce în faţa maşinilor

În documentele înaintate instanţei de judecată, procurorii vorbesc şi despre trauma prin care a trecut victima şi faptul că aceasta a vrut să-şi pună capăt zilelor.

Era aproape de miezul nopţii când pădurarul şi-a lăsat victima lângă biserică, iar minora traumatizată se afla într-o zonă relativ izolată. Nimeni pe stradă, întuneric. S-a dus înspre pădure, reiese în scenariul anchetatorilor, însă speriată de zgomote, a mers pe imaş. „Încercată de un puternic sentiment de vinovăţie şi marcată profund de evenimentele petrecute, dar şi de eventualele consecinţe ale comunităţii religioase din care făcea parte”, explică procurorii, minora s-a gândit să-şi pună capăt zilelor. „Persoana vătămată s-a deplasat pe imaş, a trecut pe lângă o stână, cu intenţia de a se arunca, de ruşine, în faţa maşinilor care circulau pe drumul naţional Suceava - Rădăuţi”, mai precizează anchetatorii.

Din fericire, un cioban de la o stână din zonă a observat-o pe minoră şi a convins-o să îşi sune părinţii, pentru a veni să o ia acasă.

 

Alibiul pădurarului, invocat de martorii mincinoși

În faţa acuzaţiilor grave ce i se aduceau, Duţu Florea a venit cu doi martori, Gheorghe Lucan şi Ionel Maruneac, care au dat declaraţii în faţa anchetatorilor, susţinând că în acea noapte în care s-ar fi petrecut infracţiunea de viol ei erau împreună cu pădurarul într-o pădure din apropierea statului Dărmăneşti, unde păzeau să nu se taie copaci.

Practic, arată anchetatorii, cei doi îi asigurau alibiul pădurarului, care nega cu vehemenţă acuzaţiile de viol.

Duşi la detectorul de minciuni, însă, cei doi martori au avut reacţii specifice comportamentului simulat la toate întrebările adresate. Poligraful a arătat că cei doi nu spun adevărul.

Mai mult, martorii, dar şi pădurarul, au fost puşi, separat, să indice traseul pe care au mers în acea noapte, când chipurile au stat şi au păzit pădurea. Fiecare dintre cei trei, susţin procurorii, a indicat un traseu relativ diferit faţă de ceilalţi. Au dat vina pe faptul că erau băuţi în acea noapte sau că nu cunoşteau zona.

 

Pădurarul, obligat să-i plătească daune de 25.500 de euro victimei

Prin sentința Judecătoriei Suceava, Duţu Florea a fost obligat să-i plătească victimei suma de 25.500 de euro, reprezentând 25.000 de euro daune morale şi 500 de euro daune materiale.

Judecătorul a dispus faţă de Duţu Florea şi interdicţia de a comunica sau a se apropia de victimă ori de membrii familiei acesteia, de locuinţa minorei, locul de muncă sau şcoala la care învaţă, la o distanţă de mai puţin 200 de metri, pe o perioadă de cinci ani, după executarea pedepsei.

Totodată, de la inculpat vor fi prelevate probe biologice, datele despre ADN-ul acestuia urmând să fie introduse în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Trebuie precizat că până la pronunţarea unei sentinţe definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 ani de închisoare pentru pădurarul acuzat că a violat o fată în vârstă de 14 ani.
 Vizualizări articol: 4264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
11 ani de închisoare pentru pădurarul acuzat că a violat o fată în vârstă de 14 ani5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UNDE E DREPTATEA ? trimis de
(30 iul 2015, 13:05:07
Daca padurarul a primit 11 ani de inchisoare pentru viol , atunci cei sapte care au violat o fata , de ce se afla in libertate . Poate in viziunea unor judecatori violul in grup este permis, si noi muritori de rand nu cunoastem aceasta viziune .Pacat ca se petrec aceste neconcordante in ceia ce priveste aplicarea legi uniform de toate completele de judecata,pentru aceiasi fapta . Parerea mea este , pana nu vor raspunde judecatori pentru corectitudinea hotararilor , nu se va indrepta comportamentul lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei