Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Apel către oamenii de cultură, să se implice în realizarea strategiei pentru „Suceava, capitală europeană a culturii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Demersurile municipalităţii sucevene de a face un prim pas important în vederea desemnării Sucevei drept „Capitală europeană a culturii”, în 2021, nu au avut până acum ecoul dorit.

Deşi mai este doar o zi până la şedinţa extraordinară de Consiliu Local convocată de viceprimarul Lucian Harşovschi, în numele primarului Ion Lungu, care a iniţiat un proiect de hotărâre privind realizarea paşilor necesari înscrierii Sucevei în competiţia internaţională de obţinere a acestei titulaturi, lista oamenilor de cultură care vor să se implice în realizarea acestui deziderat este încă fără nici un nume.

„Facem apel la cetăţenii de bine şi la oamenii de cultură suceveni care vor să se implice în acest proiect, să se înscrie pe lista deschisă la secretariatul Consiliului Local Suceava, pentru a face parte din grupul de lucru care trebuie să realizeze strategia culturală a municipiului, condiţie absolut necesară pentru înscrierea în competiţie”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Proiectul de hotărâre pentru demararea procedurilor de întocmire a documentațiilor necesare pentru depunerea candidaturii municipiului Suceava la procedura de selecție în vederea obținerii titlului de „Capitală europeană a culturii 2021” se află afişat pe site-ul Primăriei Suceava, la secţiunea Proiecte, putând fi consultat de toţi cei interesaţi.

Acesta va fi discutat de aleşii locali vineri, de la ora 10.00, reprezentanţii tuturor partidelor politice fiind aşteptaţi să dea dovadă de consens, pentru a lua deciziile potrivite.

„Proiectul a fost întocmit de primarul Sucevei tocmai pentru a fi unul apolitic. De asemenea, se doreşte ca nici grupul de lucru să nu fie politizat, ci să fie format din oameni de cultură care să vină să lucreze la această strategie până la data de 18 septembrie. Primăria Suceava le va pune la dispoziţie spaţiul necesar pentru întâlnirile lor, vom veni cu toate informaţiile necesare întocmirii proiectului şi cu sprijin din partea specialiştilor din primărie”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Deşi la şedinţa de Consiliu Local de joia trecută, când s-a discutat de necesitatea înscrierii Sucevei în cursa pentru obţinerea titulaturii de „Capitală europeană a culturii”, în 2021, când competiţia se va da între oraşele din România şi cele din Grecia, a fost prezentată o listă cu 46 de oameni de cultură care susţin acest demers, până acum, la acest proiect care este supus dezbaterii aleşilor locali, în conformitate cu procedurile legale, pe lista deschisă de la primărie nu s-a înscris nimeni dornic să pună umărul pentru a face posibilă înscrierea Sucevei în competiţia la care sunt deja înscrise de multă vreme oraşe mari din ţară, precum  Alba Iulia, Arad, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Sfântu Gheorghe şi Timişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel către oamenii de cultură, să se implice în realizarea strategiei pentru „Suceava, capitală europeană a culturii”.
 Vizualizări articol: 1830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Apel către oamenii de cultură, să se implice în realizarea strategiei pentru „Suceava, capitală europeană a culturii”1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Strategie .... trimis de
(30 iul 2015, 11:37:26
Greu tare tovarasi cu strategie, mai bine ati incerca sa va petrecti timpul liber in maretul sat si veti observa fara mari dificultati necesitatile unui oras cultural, iar in al 2-lea rand coborati pe pamant pentru vedea nevoia de restructurare a infrastructurii depasite corelata cu un plan urbanistic in ambianta cu unul estetic. Practic despre ce vorbim noi aici, acest oras este unul decazut in mocirla ( cer scuze pentru limbaj ). Discutia este prea lunga pentru a descrie niste proble care au tot fost semnalate de niste amarati de-al de mine. Si apropo .... Va place cum arata fostul cinematograf ? Nu ati fost in stare sa-i dati nici in al 7-lea ceas o fata moderna, ancorata in timpurile actuale. Are aceleasi linii de cladire comunista..... si voi vreti capitala culturala........Vai de oamenii fara pic de cultura. A, si eram sa uit, domnilor - copii dumneavoastra unde merg sa se culturalizeze ? - raspunsul este unul singur..........
1.1  RE: Strategie .... trimis de
(30 iul 2015, 11:54:17
stimabile GABYIasi cred ca traiesti pe alta lume, sau mai bine zis in alt oras, dupa cum iti spume si pseudonimul pe care-l folosesti, daca ai fi fost in ultima perioada in Suceava (si aici ma refer in ultimele 6 luni ) ai fi vazut ca in Suceava s-au facut modificari majore privind infrastructura si daca ai sa vi te rog sa mergi la Cinematograf sa vezi cum arata, ultima data cand ai fost in Suceava (banuiesc ca se intampla prin 1992) poate arata orasul conform descrierii tale!
1.2  RE: Strategie .... trimis de
(30 iul 2015, 11:57:30
Din ce stiu eu, deputatul Alexandru Baisanu are un proiect similar pe care-l promoveaza pe facebook referitor la "Suceava - capitala culturala europeana" , fie vorba intre noi eu sunt de acord cu propunerea facuta de Harsovschi , aceea de : Bucovina - Capitala culturala europeana" deoarece cand spui Bucovina spui o zona vasta (care cuprinde si Cernauti), e vorba de o zona istorica care cuprinde mai multe activitati culturale!
1.3  RE: Strategie .... trimis de
(30 iul 2015, 12:03:04
Suceava????? capitala culturala???? de unde pana unde ????? Ce cultura are Suceava, poate in capul de figurant ordinar a lui Baisanu ..... cine e acest "neica nimeni" si ce a facut el pentru cultura din suceava pentru a emite pretentii acuma .....
asta e si el un fel de Dontu care se batea cu pumnul in piept cu " zona industriala a sucevei" care s-a dovedit a fi un mare FAS ..... asa e si campania lui Baisanu cu " Suceava - capitala culturala europeana"!
2.   Suceava! trimis de
(30 iul 2015, 12:07:56
Bravo , e un proiect foarte buna, felicitari viceprimarului Harsovschi pentru initiativa , aici ar trebui adusi oamenii de cultura din Suceava sa puna umarul la treaba , sa ajute acest proiect sa se dezvolte pas cu pas!
3.   Umor la Suceava trimis de
(30 iul 2015, 12:35:11
Inițial când am auzit știrea, am crezut că este o glumă. Din nefericire nu este. Ideea nu este rea, din contră, dar nu acum și cu asemenea indivizi politici(oamenii politici arată cu totul altfel decât Lungu, Onofrei, Harșovschi, Bălan, Flutur și alte asemenea exemplare). Oricum, are imaginație primarul Ionică Sărmăluță. Noțiunea de capitală europeană implică cu mult mai mult decât măturarea parcului Șipote primăvara și împărțirea de sarmale la Sânzâiene. Știrea cu ,,Suceava, capitală culturală europeană,, ar avea sigur succes la preșcolari, unde dacă s-ar putea prezenta o piesă cu asemenea nume, sunt convins că ar face furori în rândul acestora. Oricum, eu personal le urez succes!
4.   Prelipca, capitală culturală europeană trimis de
(30 iul 2015, 20:02:32
Tulburarea obsesiv-compulsiva, desi cunoscuta de secole, era considerata o stare cronica, incapacitanta si incurabila. Tratamentul eficient a fost descoperit cu aproximativ patru decenii in urma, odata cu dezvoltarea unor metode psihologice si farmacologice de interventie eficiente, majoriatea celor afectati putand fi ajutati sa-si controleze simptomele incapacitante. Tratamentele disponibile sunt terapia comportamentala care consta in expunerea si prevenirea raspunsului si medicatia antidepresiva din clasa inhibitori ai recaptarii serotoninei. Este necesar ca tratamentul famacologic si cel comportamental sa fie urmate in paralel pentru o eficienta crescuta si pentru prevenirea recaderilor.
Principalul scop al tratamentului este ca pacientul sa controleze tulburarea si nu invers.
5.   Incredibil Harshovshi asta! trimis de
(30 iul 2015, 20:23:48
"Oameni de bine", "facem apel", "grupuri de lucru" sunt sloganuri de pe vremea cand maxitaxi-urile erau la putere in Suceava si asa probabil au ajuns aceste notiuni intelectuale la urechiusele vicelui, cu care chiar mi-e rusine, dar poate chiar si mai incolo, pe vremea lui Ilici.
Manevra, pentru ca sunt convins cae doar o manevra, e menita doar doar sa se distraga atentia la modul cum vechiul PDL acapareaza PNL la Suceava.
Ideea in principiu nu e rea, dar sunt convins ca e sortita esecului, pentru ca principul astuia, HAIDETI SA HAIDEM, o sa arate locul real al judetului si orasului resedinta.
Ce vrea Harsoschi? Simplu. Sa pice initiativa si sa inceapa sa planga si sa muste in campania electorala ca PSD sau Baisanu sau muma padurii, le-a pus nonstop beten-roate pana si la initiativele culturale.

Fa bai fraiere curat in targ, sa nu mai zboare gunoaiele, sa nu mai fie transformat G. Enescu in BAZAR cu tarabele asternute cu spaga de rigoare, fiindca altfel nu se explica cumde le tolerezi. Nu ai stiut? Uite, ti-am zis eu acu! Ia sa vad ca zarzavagiul care blocheaza tot trotuarul cu cutii de rosii, pepeni, umbrelute, etc, isi ia catrafusele de acolo. Zau nu cred. O fi fost la botezul lui fii-tu'? Si nu e singurul.

Asta e fata de oras care sa merite titlul de capitala culturala?

PS: oricum cred si sper ca orice PDL-ist sa fie "MORT" politic in judet.
6.   Box populi, box Dei! trimis de
(30 iul 2015, 22:23:29
Hai și Io* c-un comment în sprijinul foștilor și actualilor mei dujmani de combat forumistic;
Apăi, să-ncerc să refuck din memorie un comentariu șters în mod repetat, dublat de banarea usernamelui, acțiuni machiavelice executate de Argatul de dijurnă din redacția scorMonitorului.
Apăi,
deja am impresia că se preconizează afișarea în fâțăul prostimii a aceluiași blestemat scenariu postdecembrist – alegerea răului cel mai mic.
Astfel încât, la alegerile locale din 2016, respectiv la alegerile parlamentare, rrumânul va fi pus în situația împuțită de a alege între:

a) o lichea vocațională, o secătură dedicată și un derbedeu neobrăzat
b) un idiot, un imbecil și un cretin
c) un negustor neprins, un brigand aproape dovedit și un tâlhar irevocabil
d) un pitecantrop, un sfertodoct și un semidoct *

etcaetera, cu cvasiaplicabilitate extra ☭ ntă la nivelul oricărei localități din Rroemenica neo-socialistă și cripto-colhoznică.
-----
*Legenda:
a) gușă de porc, bălăiorul sau quellbossul episzdemiolog;
b) un prelipcan TâNpit, un bălănel cu bacul adjudecat la douășopt de ani și un țâgan cocalar de pozează în mare ca(da)vru didactic din învățământul preuniversitar;
c) un șpăgar cu vocație administrativă activă, un traficant de neaccizabile motostivuitorite în tiruri precedare de Loganuri intern-ministeriale dotate cu girofar și un șantajist ordinar și fără cele mai elementare scrupule;
d) idem pct. a), b), c).
6.1  RE: Box populi, box Dei! trimis de
(30 iul 2015, 22:25:44
Addenda: Prophecy of Taz:
La alegerile din 2016, cel puțin la cele ale administrației publice locale, SE VOR PRODUCE MULTE ȘI MARI SURPRIZE. (atenție Suczava și Radaucz!)
’coz KILA DE PROȘTI S-A SCUMPIT, amănunt deslușit în comentariilor zecilor de amici online:
„la viitoarele alegeri n-o să votez nici băișanu, nici lungu, nici bălan, dar nici reprezentantul psd.”
Grijă mare, responsabililor cu anticipata declansată campanie electorală!
Kila de proști s-a scumpit și p-ormă să nu vă manifestați surprinderea față de rezultatul isvorât din urne.
AM ZIS!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei