Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

24 de ore în arest

Tânăra care şi-a abandonat copilul pe câmp: „La spital, toată lumea ţipa că ce mi-o trebuit copii la anii ăştia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânăra care şi-a abandonat nou-născutul, luni după-amiază, pe un câmp de pe raza satului Vadu Moldovei a fost reţinută pentru 24 de ore în cursul zilei de marţi de către un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar ieri după-amiază, în jurul orei 13.30, a fost scoasă din arest şi dusă în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

„Am iertat-o pe Ştefania, doar e fata mea”

Maria Ştefania Apetrei, în vârstă de 20 de ani, din comuna Drăguşeni, a fost adusă în cătuşe la sediul Tribunalului, fiind acuzată de tentativă la infracţiunea de violenţă în familie, raportată la tentativă de omor calificat.

Pe holurile instanţei aşteptau cu sufletul la gură decizia judecătorului de şedinţă părinţii tinerei, concubinul acesteia, dar şi copilul lor mai mare, în vârstă de 4 ani.

„Am iertat-o pe Ştefania, doar e fata mea”, mărturisea tatăl tinerei.

Andrei Berciu, în vârstă de 22 de ani, cel cu care Ştefania are cei doi copii, aştepta şi el, vizibil afectat, să afle ce hotărâre va lua judecătorul de şedinţă.

După aproximativ 20 de minute, şedinţa s-a încheiat, iar tânăra în vârstă de 20 de ani a fost eliberată. Judecătorul a decis punerea ei de îndată în libertate, urmând să fie cercetată sub control judiciar, măsură instituită pe o perioadă de 60 de zile, interval în care tânăra are mai multe obligaţii, printre care şi aceea de nu părăsi judeţul şi de a se prezenta de fiecare dată când este chemată de anchetatori sau în instanţă.

 

Mărturisirile Ştefaniei: „Am mers şase kilometri cu  bebeluşul în braţe, nu ştiam ce să fac”

Maria Ştefania Apetrei a ţinut sarcina ascunsă de părinţii ei, invocând anumite probleme medicale pentru a explica de ce are burta mai mare.

Îi era frică mai ales de reacţia tatălui ei, cel care i-a primit pe ea şi pe concubinul ei în casa lui şi l-a crescut pe băieţelul acum în vârstă de 4 ani, în timp ce cei doi au fost plecaţi la muncă în străinătate, încercând să mai pună un ban deoparte.

A născut în maternitatea spitalului din Fălticeni vinerea trecută şi s-a externat luni, în drum spre casă abandonându-şi bebeluşul de sex masculin pe un câmp, într-un lan de grâu, lângă un stâlp de înaltă tensiune, la aproximativ trei metri distanţă de un drum neclasificat şi 130 de metri distanţă de DN 2 (E 85).

„Am intrat într-o depresie”, mărturisea ieri după-amiază Ştefania, precizând că „regret din tot sufletul ce am făcut. Îmi pare rău”.

Ea a povestit că a încercat să ceară un sfat prin spital, însă, continuă tânăra, nimeni nu a băgat-o în seamă: „La spital nu a vorbit nimeni cu mine. Toată lumea ţipa că ce mi-o trebuit copii la anii ăştia, că ai 20 de ani şi doi copii. Nu m-a ascultat nimeni”.

Mai spunea Ştefania ieri că i-a fost foarte greu să ia o decizie după ce s-a văzut singură, cu un copil nou-născut în braţe, la ieşirea din maternitate: „Am mers şase kilometri cu el (n.r. - cu bebeluşul) în braţe, nu ştiam ce să fac, pe cine să sun, cui să-i spun şi asta a fost... toate problemele s-au adunat, probleme financiare, probleme peste tot. Mi-era frică de reacţia lumii, de reacţia lui tata. El nu a ştiut că-s însărcinată şi acum să apar la poartă la el cu încă un copil”.

 

„L-am lăsat acolo în câmp, pentru că am văzut oameni la cosit pe deal. I-am dat piept înainte să-l las, l-am schimbat, l-am îmbrăcat”

Tânăra povestea că a ales întocmai locul unde să-şi lase bebeluşul şi că spera că îl va găsi repede cineva: „L-am lăsat acolo în câmp, pentru că am văzut oameni la cosit pe deal şi vaci şi l-a găsit cineva până la urmă, după jumătate de oră. Nu a fost găsit cu probleme, a fost hidratat şi mâncat, că eu i-am dat piept înainte să-l las, l-am schimbat, l-am îmbrăcat”.

Ieri după-amiază, a mers şi la maternitatea din Fălticeni, să-şi ia copilul acasă, mai ales că părinţii ei şi-au dat deja acceptul.

Pentru că nu avea o adresă semnată de la autorităţile de la Protecţia Copilului, va trebui să revină astăzi pentru a-l lua pe micuţ acasă.

S-a gândit deja cum o să-l cheme: Cristian, iar persoana care l-a găsit pe câmp, un tânăr în vârstă de 17 ani, a anunţat deja că vrea să-l boteze. 

 

Protecţia Copilului: „Tânăra a fost consiliată înainte de externarea din spital şi  nu a dat nici un semn că ar vrea să renunţe la copil”

Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că în cursul zilei de miercuri, 29 iulie, tatăl bebeluşului şi bunicul din partea mamei au fost la spitalul din Fălticeni, la secţia Obstetrică Ginecologie, pentru a se interesa de soarta nou-născutului. „Ei şi-au exprimat dorinţa de a lua copilul acasă şi de a avea grijă de el. Tatăl copilului stă în aceeaşi locuinţă cu părinţii concubinei, o casă cu patru camere, din care trei funcționale,având condiţii unde să-şi îngrijească copilul. La casa bunicilor s-a efectuat şi o anchetă socială, pentru a vedea condiţiile pe care le pot oferi bebeluşului cei doi bunici din partea mamei şi tatăl copilului”, ne-a explicat Daneliuc. „Imobilul este racordat la rețeau de energie electrică, alimentarea cu apă se face de la fântâna din curte, condițiile de trai fiind modeste. Cei doi părinți nu sunt încadrați în câmpul muncii. Din declarațiile familie lărgite reiese că aceștia nu au avut cunoștință de intențiile mamei și că își asumă responsabilitatea creșterii, educării, supravegherii și îngrijirii celor doi minori, unul de 4 ani şi nou-născutul. Familia are în proprietate teren arabil, doi porci, doi cai și păsări”, reiese din ancheta socială realizată de reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava.

În acelaşi timp, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava a spus că a luat legătura cu asistentul social al spitalului fălticenean, care i-a comunicat că bebeluşul este sănătos şi poate fi externat în orice moment. „Am aflat de la reprezentanţii spitalului fălticenean că tânăra a fost consiliată înainte de a fi externată şi nu a dat nici un semn că ar vrea să renunţe la copil. Este posibil ca femeia să sufere de depresie postnatală”, a completat Nicoleta Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăra care şi-a abandonat copilul pe câmp: „La spital, toată lumea ţipa că ce mi-o trebuit copii la anii ăştia”.
 Vizualizări articol: 4421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tânăra care şi-a abandonat copilul pe câmp: „La spital, toată lumea ţipa că ce mi-o trebuit copii la anii ăştia”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei