Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2012 - Anul XVII, nr. 174 (5079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Când mahalaua vrea performanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fotbal fără bani e sigur că nu se mai poate. În toate direcţiile. Adică se fac investiţii comparabile cu cele ale oricărei (alte) industrii, iar acolo unde treburile sunt temeinic organizate, investiţia aduce indiscutabil şi profit. Realizarea acestuia ţine de o mulţime de factori, cel mai important fiind performanţa. Ajungem de fapt într-un cerc vicios: investeşti mult, produci performanţă, vine şi profitul. E nevoie de oameni competenţi care să administreze cu mijloace ştiinţifice fotbalul-afacere, de fapt singurul care contează. Fotbalul amator nu mai există practic de mult timp, în Anglia, de exemplu, fiind profesionism până la liga a 5-a inclusiv!... Şi aş putea să mai bat câmpii mult şi bine. Dar spaţiul rubricii fiind limitat, intru abrupt în curtea noastră.

De ani buni, alături de echipele care prin glasul patronilor grohăie tradiţional că vor performanţă (Steaua şi Dinamo) fără a fi cumpărat însă măcar un singur fotbalist adevărat, s-au adăugat încă altele, precum CFR Cluj ori Vaslui. Prima s-a specializat în importul de portughezi care au eşuat la ei acasă, a doua reuşind cumva să aducă trei fotbalişti a căror reşapare a dar roade: Sânmărtean, Adailton şi mai ales Wesley. În acest timp, ratând titlul pe bandă rulantă, logic ar fi fost ca investitorul Porumboiu să încerce să mai aducă încă vreo doi-trei fotbalişti tot adevăraţi care să-i aducă succesul aşteptat şi să-i dea şi o şansă de accedere în Liga Campionilor! În loc de asta, ce văzurăm? Că lui Wesley i l-a pus în coastă pe alde Săgeată, o panaramă fără frontiere. Iar Wesley (care, vă amintiţi?, declarase că nu vrea decât performanţă, un titlu adică, sătul să tot fie cel mai bun dintr-o gaşcă de loseri) anunţă că... pa! Se duce, adică, la arabi. Pe un salariu de 2 milioane pe an. Dacă Porumboiu chiar vrea performanţă, ar fi trebuit să-i ofere el acest salariu, recuperându-şi (şi cu profit!) investiţia din mai multele milioane care i-ar fi revenit din participarea la Champions’ League. Atitudinea absolut neproductivă a lui Porumboiu nu este cu nimic mai brează decât cea a noului patron de la „U” Cluj, „doamna” aceea care şi ea cică vrea performanţă, confundând fotbalul cu mahalaua unde, e drept, dânsa a făcut performanţă chiar cu asupra de măsură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când mahalaua vrea performanţă.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Când mahalaua vrea performanţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei