Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2012 - Anul XVII, nr. 174 (5079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Kickboxing

Suceveanul Andrei Ostrovanu a reuşit să devină campion mondial WKF în K-1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La doar patru ani de la înfiinţare, Clubul Sportiv Devencea din Suceava a reuşit zilele trecute să se evidenţieze prin sportivii săi la nivel internaţional, şi nu oriunde, ci la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation), care a avut loc timp de cinci zile în oraşul Varazdin din Croaţia.

La acest concurs internaţional au fost prezenţi sportivi din peste 30 de ţări, care s-au întrecut pe diferite stiluri de luptă, forme artistice şi lupte cu arme, full, semi şi light-contact, low kick, thai box, K-1 şi MMA. Componenţi ai lotului naţional al României, patru sportivi suceveni, Andrei Ostrovanu, Gabriel Petre Aparaschivei, Decebal Savu şi Nicolae Moroşan, au reuşit să se întoarcă acasă cu nu mai puţin de şase medalii în stilurile low kick, K-1, MMA şi Thai Box, dintre care un titlu de campion mondial, două titluri de vicecampion mondial şi trei medalii de bronz.

Cea mai mare performanţă a Clubului Sportiv Devencea a reuşit-o Andrei Ostrovanu, sportiv care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, împlinindu-şi astfel un vis pe care îl are de când s-a apucat de acest sport, să devină campion mondial de K-1. Suceveanul, pregătit de antrenorul Nicolae Moroşan, şi-a dominat până în finală cei patru adversari, astfel că în primul meci a trecut prin KO de un sportiv din Cehia, iar în al doilea a învins la puncte un argentinian, după ce acesta din urmă nu a mai putut continua din cauza middle kick-urilor primite în zona ficatului. În semifinale, Andrei Ostrovanu şi-a spulberat efectiv adversarul din Ungaria, în prima repriză, cu ajutorul low kick-urilor, midle kick-urilor şi seriilor de braţe la corp.

În finală, suceveanul a avut parte de trei reprize pline în compania unui polonez, din care primele două au fost dominate clar de Andrei. În ultima repriză, suceveanul le-a dat emoţii tuturor colegilor când şi-a lovit adversarul în zona ficatului, iar polonezul l-a lovit în acelaşi timp cu un croşeu de stânga în figură, ambii luptători resimţind câteva secunde lovitura primită. Andrei Ostrovanu şi-a revenit la strigătele antrenorilor şi a preluat controlul asupra luptei, câştigând în final titlul de campion WKF în K-1, în limitele categoriei 75 de kilograme.

 

Gabriel Petre Aparaschivei şi Decebal Savu au urcat pe podiumul competiţiei de low kick

Foarte aproape de titlul de campion mondial a fost şi Gabriel Petre Aparaschivei, care a avut parte de o accidentare stupidă şi a fost nevoit să abandoneze în finala categoriei 75 de kilograme în competiţia de low kick (lovituri fără coate şi genunchi). În primul său meci, suceveanul şi-a asigurat un loc în semifinale graţie victoriei prin KO tehnic în faţa unui german, iar în penultimul act a trecut la puncte de un slovac. În prima repriză a finalei, Gabriel Petre Aparaschivei a fost la un pas să termine meciul prin KO, după un croşeu de dreapta aruncat peste umăr ce l-a trimis la podea pe adversarul din Croaţia, care a fost şi numărat de arbitru. Din păcate, suceveanul nu a mai putut continua lupta după o accidentare stupidă, mai exact după ce a fost atins cu piciorul în zona ochilor, fapt ce i-a produs lăcrimări şi nu a mai putut continua lupta.  

O evoluţie foarte bună a avut-o şi colegul său de club Decebal Savu, care s-a clasat al treilea tot în concursul de low kick, dar la categoria 81 de kilograme. Decebal a câştigat primul meci la puncte în faţa unui adversar din Ungaria, iar în turul doi a avut noroc şi a trecut în semifinale după un tur liber. În penultima rundă a concursului, Decebal Savu a fost la un pas de finală graţie unei lovituri de pumn din întoarcere (ciocan) cu care şi-a trimis la podea adversarul din Slovacia, chiar în prima repriză. Slovacul şi-a revenit în timp ce era numărat de arbitru şi, deşi lupta a fost în continuare foarte strânsă, suceveanul a pierdut în final la puncte şi şi-a adjudecat medalia de bronz.   

 

Antrenorul Nicolae Moroşan a urcat în ring şi a câştigat trei medalii la tot atâtea stiluri de luptă

Antrenorul celor trei sportivi de la Clubul Devencea Suceava, Nicolae Moroşan, nu s-a lăsat mai prejos de elevii săi şi a urcat în ring la categoria de vârstă 18 – 35 de ani pe trei stiluri diferite, înfruntând şapte adversari în patru zile, evoluţia sa impresionând asistenţa. În concursul de MMA (arte marţiale mixte), suceveanul a urcat pe a treia treaptă a podiumului. La al doilea stil, cel de thai box, Nicolae Moroşan s-a accidentat în semifinală, mai exact i-a sărit cotul la o lovitură de pumn prin întoarcere în momentul în care adversarul era pe contraatac. În repriza a doua a fost nevoit să renunţe la luptă, urmând sfatul staffului tehnic al lotului naţional, format din antrenorul coordonator Florin Mînă şi antrenorul secund Lucian Tănăsescu, alegându-se cu o a doua medalie, tot de bronz. Suceveanul a avut o evoluţie foarte bună şi în concursul de K-1, dar accidentarea de la thai box nu i-a mai permis să lupte în finală, şi astfel a devenit vicecampion mondial fără să piardă în ring.

Nicolae Moroşan, antrenorul şi sportivul Clubului Sportiv Devencea, a declarat după această performanţă: ”Tot ce pot să spun e că sunt foarte mulţumit şi surprins în mod plăcut de progresul fiecăruia dintre sportivi. Numai eu ştiu cât au muncit cu toţii şi câte sacrificii au făcut pentru acest campionat. Andrei Ostrovanu are mai bine de doi ani de când visează titlul şi i-a venit timpul să-şi îmbrăţişeze visul. Vom munci împreună în continuare pentru ca în următorii doi ani să provocăm o centură la profesionişti. Şi ceilalţi doi, Aparaschivei şi Savu, şi-au făcut treaba cu tot sufletul, au intrat în ring hotărâţi şi au luptat cu toată inima şi să ştiţi că nu e uşor să lupţi meci după meci în intervale atât de scurte, deoarece mereu intervin accidentări, însă mă mândresc cu performanţele tuturor, e cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un antrenor. Cât despre mine, am luptat pentru a le demonstra elevilor mei că totul este posibil atunci când îţi doreşti ceva, când ai un ideal, când crezi în tine, în Dumnezeu”.

Moroşan a ţinut să le mulţumească celor ce au sprijinit clubul în eforturile pentru acest mondial: Lucian Sanduleac, Vali Jitaru, Paul Simiganovchi, Mihai Iordache, Andrei Iuzic, Dorin Mârnea, cât şi firmelor JKL Qlinique, Gusto’S Pub, Iordi, Rob-Denis, Rob-Dress, FGM, Batiment XXL, Ovimansard, benzinăria ODN, Hollywood, II Cosman M Andrei, Club Fly-Dance, Stop & Go şi Ascont Expert.

Un alt sportiv sucevean, vechi membru al clubului Devencea, Constantin Paşniciuc, a luptat zilele trecute în Anglia pentru titlul intercontinental versiunea ISKA, unde a obţinut victoria în repriza a doua, eveniment de la care vom reveni cu detalii într-o ediţie viitoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Andrei Ostrovanu a reuşit să devină campion mondial WKF în K-1.
 Vizualizări articol: 2914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.76/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 17 voturi
Suceveanul Andrei Ostrovanu a reuşit să devină campion mondial WKF în K-14.8517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 iul 2012, 11:32:06
Felicitari sportivilor clubului Devencea iar despre sportivul Constantin Pasniciuc e bine sa se stie ca primul stil de arte martiale pe care la practicat a fost Qwan ki do, unde a obtinut centura neagra, apoi trecand la kickboxing, deaceea nu e doar produsul kickboxingului ci si al Qwan ki do-ului unde deasemeni s-a evidentiat ca multiplu campion.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei