Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2012 - Anul XVII, nr. 174 (5079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BEC: 45,92% - prezenţa la vot la închiderea urnelor

 

Prezenţa la referendum la ora 23.00, la închiderea urnelor, era la nivel naţional de 45,92%, conform anunţului făcut de către preşedintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu.
Astfel, în mediul urban se înregistra o prezenţă de 41,76%, în timp ce prezenţa în mediul rural era de 51,61%.
Judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot sunt: Olt - 74,71%, Mehedinţi - 70,46%, Teleorman - 70,16%, Giurgiu - 60,67% şi Vâlcea - 60,44%.
Judeţele cu cea mai redusă prezenţă la vot sunt: Harghita - 11,56%, Covasna - 20,6%, Satu Mare - 28,23%, Mureş - 33,96% şi Arad - 34,99%.
Estimarea a fost făcută pe baza datelor din 2.889 de secţii de votare, cu o marjă de eroare de +/- 3%.
Pentru a fi validat referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Basescu trebuie să se prezinte la urne cel puţin 50% plus unu din numărul alegătorilor, adică 9.154.307 de alegători din totalul de 18.308.612 de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în listele electorale.
După centralizarea voturilor de către BEC şi soluţionarea eventualelor contestaţii privind frauda electorală, Curtea Constituţională este instituţia care constată validitatea sau invaliditatea referendumului de demitere a preşedintelui României, prin hotărâre. În situaţia în care referendumul este declarat valid, iar majoritatea cetăţenilor au votat pentru demiterea preşedintelui, Curtea constată încetarea mandatului acestuia, urmând organizarea alegerilor prezidenţiale în termen de trei luni de zile.
 În cazul în care la urne se prezintă mai puţin de jumătate din alegători, scrutinul este declarat invalid de către Curtea Constituţională, iar, potrivit Hotărârii Parlamentului din 6 iulie privind convocarea referendumului, Legislativul "va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat".

 

42,55 % dintre suceveni s-au prezentat la referendum

42,55% dintre sucevenii cu drept de vot s-au prezentat la urne la referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României. Datele au fost furnizate de Biroul Electoral Judeţean Suceava şi reflectă rezultatele furnizate de la un eşantion de 100 de secţii de votare, dintre cele 538 câte au fost deschise în judeţul Suceava. Prezenţa la vot de 42,55% anunţată la închiderea urnelor de vot din judeţul Suceava a fost privită pe de o parte ca o victorie de reprezentanţii PDL, iar pe de altă parte ca un rezultat parţial şi inexact de reprezentanţii PSD

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BEC: 45,92% - prezenţa la vot la închiderea urnelor.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
BEC: 45,92% - prezenţa la vot la închiderea urnelor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari poporului roman trimis de
(30 iul 2012, 08:13:52
Ma bucur ca romanii nu au luat parte la lovitura de stat bolsevica Vreau sa-l vad pe mr.president ca va lua initiative serioase pe care sa le si definitiveze Basescu are sansa vietii lui sa demonstreze ca-i pasa de tara asta Felicitari ardelenilor si jud covasna harghita …Udmr le-a facut-o usl-istilor smart move
1.1  RE: Felicitari poporului roman trimis de
(30 iul 2012, 09:50:38
Corect ! Urmatorul concediu mi-l petrec in secuime. Macar cu atat sa le multumesc !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei