Google
 
marţi, 24 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 300 (5507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6677 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0341 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Prăjitură cu ciocolată şi rodie

O prăjitură de ciocolată, cu gust bogat şi intens, decorată cu boabe de rodie pentru un aspect festiv, perfectă pentru masa de Crăciun.

Număr de porţii: 8

Aluat pentru blat: 50 de grame de zahăr brun, 1 lingură de granule de cafea instant, 3 ouă medii, 1 albuş mediu, o păstaie de vanilie sau o linguriţă de extract de vanilie, 25 de grame de făină integrală, 50 de grame de făină cu agent de creştere, 25 de grame de pudră de cacao, 1 linguriţă de praf de copt, un vârf de cuţit de sare;

Crema de ciocolată: 100 de grame de ciocolată neagră (minimum 70% cacao), 50 de grame de ciocolată cu lapte, 200 de grame de cremă de brânză cu conţinut redus de grăsimi (ricotta, philadelphia etc.), 75 de mililitri de lapte degresat, 25 de grame de zahăr pudră;

Sirop: 2 linguri de zahăr

Decor: zahăr pudră, 2 linguri de boabe de rodie, frunze proaspete de mentă.

Cuptorul se încălzeşte la 190 grade Celsius.

O formă de copt dreptunghiulară cu dimensiuni de 20,5 cm x 31 cm se unge cu ulei şi se căptuşeşte cu hârtie de copt.

Zahărul şi cafeaua se macină câteva secunde. Ouăle, albuşul, vanilia se pun într-un bol, se mixează 3-4 minute, până ce volumul lor creşte, se adaugă zahărul amestecat cu cafeaua treptat şi se mai bate 3 - 4 minute. Se adaugă treptat făina, pudra de cacao, praful de copt sarea şi se amestecă uşor cu o spatulă, pentru a nu pierde din volum. Aluatul se pune în tavă, se nivelează şi se coace 10 minute sau până devine ferm (se face testul cu scobitoarea).

Se face crema: se topeşte ciocolata pe baie de aburi, amestecând uşor şi se lasă la răcit. Se adaugă brânza, laptele, mixând totul până devine pufos, după care se adaugă zahărul pudră. Se lasă la rece până se foloseşte.

Se face siropul din zahăr şi două linguri de apă, fiert la foc mic până se dizolvă. Apoi temperatura se ridică la maximum şi se lasă la fiert 30 de secunde - 1 minut.

După ce aluatul s-a răcit, se răstoarnă pe un prosop sau pe o altă foaie de copt, se scoate hârtia pe care s-a copt de pe spate, se unge cu sirop şi se rulează. Se desface din nou blatul, cu grijă pentru a nu-l rupe, şi se unge cu jumătate din cantitatea de cremă. Se rulează, se acoperă cu cremă.

Rulada de ciocolată se pune pe un platou, se pudrează cu zahăr, se decorează cu boabe de rodie şi frunze de mentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Prăjitură cu ciocolată şi rodie.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Prăjitură cu ciocolată şi rodie0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei