Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 191 (5398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fotografiile cu propria persoană publicate pe Facebook pot afecta relaţiile sociale

Publicarea cu regularitate a fotografiilor pe reţeaua de socializare Facebook, mai ales cele cu propria persoană, poate avea efecte negative asupra relaţiilor din lumea reală, arată un studiu realizat de cercetătorii britanici, citat de huffingtonpost.com.

"Acest lucru este valabil pentru anumite grupuri de «amici» din afara cercului de prieteni apropiaţi şi rude care nu reacţionează foarte bine la pozele publicate de utilizatori cu propria persoană", explică autorul studiului, cercetătorul David Houghton de la Universitatea scoţiană Heriot-Watt, într-o declaraţie de presă.

"Este important de reţinut că informaţiile pe care le distribuim pe pagina personală de Facebook sunt văzute nu doar de prietenii apropiaţi, ci de diferite categorii de persoane, cum ar fi parteneri de afaceri, colegi, familie şi cunoscuţi, fiecare grup înţelegând în mod diferit informaţia pe care o publicăm", a mai declarat acesta.

Studiul a analizat diferite tipuri de fotografii (cu propria persoană, de la evenimente, cu familia, obiecte şi animale) şi felul în care acestea influenţează fiecare tip de relaţie în parte (cu o rudă, cu partenerul de viaţă, cu prietenii apropiaţi, cu colegii şi cu ceilalţi prieteni de pe Facebook).

Pentru a evalua impactul fotografiilor asupra relaţiilor sociale, 508 participanţi au fost intervievaţi şi reacţiilor lor au fost măsurate pe o scară care ţine cont de două elemente - "sprijin" şi "intimitate".

Într-un e-mail trimis publicaţiei The Huffington Post, David Houghton a definit "intimitatea" ca fiind "apropierea unui individ faţă de celălalt", iar "sprijinul" l-a descris ca reprezentând "ajutorul reciproc pe care şi l-ar oferi cei doi indivizi".

"Creşterea numărului de postări şi distribuirea pozelor cu tine însuţi, indiferent de ţinta de departajare a grupurilor, este considerată ca făcând parte din intimitate", au notat cercetătorii britanici.

"Suntem de părere că oamenii trebuie să folosească reţelele de socializare şi să se bucure de avantajele pe care acestea le aduc, pentru că se întâmplă multe lucruri amuzante acolo, dar trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce publicăm. Gândeşte-te de două ori, publică o singură dată", a adăugat David Houghton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografiile cu propria persoană publicate pe Facebook pot afecta relaţiile sociale.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotografiile cu propria persoană publicate pe Facebook pot afecta relaţiile sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei