Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 76 (5283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sedentarismul poate avea cauze genetice

 

Plăcerea de a practica exerciţii fizice poate fi determinată genetic, spun cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Iowa, al căror studiu ar putea explica motivele pentru care unele persoane se simt euforice după ce fac sport, în timp ce altele urăsc acest lucru.

Potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk, reacţiile organismului în ceea ce priveşte practicarea exerciţiilor fizice ar putea fi determinate în proporţie de 50% de activitatea genetică.

Astfel, spun autorii acestui studiu, unele persoane sunt "masochiste în mod benign" şi resimt plăcere când simt durere după practicarea exerciţiilor fizice, în timp ce altele au un nivel de tolerare a durerii foarte scăzut şi ar putea să se simtă groaznic din cauza oricărui efort fizic, inclusiv prepararea unei mese.

Efectele asupra organismului în urma practicării exerciţiilor fizice - transpiraţie, inflamaţii, durere - pot declanşa răspunsuri variate în creierul unei persoane, iar aceste reacţii pot fi genetice, spune psihologul Panteleimon Ekkekakis, unul dintre autorii acestui studiu.

La acest studiu au participat persoane cărora le-a fost evaluată starea psihică după practicarea exerciţiilor fizice. Voluntarii au fost rugaţi să facă exerciţii fizice până când au ajuns la epuizare, concretizată în dificultăţi respiratorii mari. Unii dintre participanţi s-au simţit din ce în ce mai euforici pe măsură ce practicau exerciţiile fizice, în timp ce alţii s-au simţit din ce în ce mai rău psihic şi au abandonat foarte repede experimentul.

Cercetătorii au descoperit că toleranţa la factorii care produc durere în cazul exerciţiilor fizice poate fi determinată genetic în proporţie de 50%. Ei mai spun că unele persoane nu sunt leneşe, ci pur şi simplu au un nivel mai scăzut de toleranţă la durere.

Oamenii se pot ajuta însă, de exemplu, de muzică pentru a-şi depăşi limitele fizice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sedentarismul poate avea cauze genetice.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sedentarismul poate avea cauze genetice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei