Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu cât bărbaţii căsătoriţi fac mai des curăţenie, cu atât au mai puţine raporturi sexuale

Cu cât un bărbat căsătorit alocă un timp mai mare sarcinilor menajere - precum curăţenia, gătitul şi mersul la cumpărături -, cu atât acesta întreţine mai puţine raporturi sexuale, afirmă autorii unui studiu publicat în numărul din luna februarie al Revistei Americane de Sociologie, informează AFP.

În acelaşi timp, bărbaţii căsătoriţi care îşi consacră timpul liber mai mult întreţinerii automobilului şi grădinăritului au raporturi sexuale mai frecvente decât cei care alocă un timp mai mare sarcinilor menajere, afirmă autorii acestui studiu, intitulat "Egalitarism, munci menajere şi frecvenţa raporturilor sexuale într-o căsnicie".

Concluziile autorilor sugerează "importanţa pe care o au rolurile tradiţionale alocate fiecăruia dintre cele două sexe asupra frecvenţei raporturilor sexuale într-o căsnicie heterosexuală".

Potrivit lui Sabino Kornrich, cercetător la Institutul Juan March din Madrid, coordonatorul studiului, "cuplurile în care bărbaţii participă mai mult la sarcinile tradiţional alocate femeilor au parte de un număr mai mic de raporturi sexuale".

"În aceeaşi manieră, cuplurile în care bărbatul participă mai mult la sarcinile considerate în mod tradiţional ca fiind masculine - grădinărit, plata facturilor, întreţinerea automobilului - au raporturi sexuale mai frecvente", cu o medie de circa 5 ori pe lună.

"Există un fel de scenariu sexual bine definit de gen, în care comportarea potrivit acestui gen este importantă pentru apariţia dorinţei sexuale şi pentru îndeplinirea actului sexual în cuplu", a adăugat Sabino Kornich, din echipa căruia au mai făcut parte Julie Brines şi Katrina Leupp, de la Universitatea din Washington.

Concluziile studiului, realizat pe baza unui chestionar completat de 7.002 persoane, nu trebuie însă să îi determine pe bărbaţi să lase din mână aspiratorul, previn autorii studiului: "Refuzul de a participa la muncile din gospodărie poate să genereze conflicte în cuplu şi nefericirea soţiilor", aceasta din urmă fiind un element asociat activităţii sexuale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu cât bărbaţii căsătoriţi fac mai des curăţenie, cu atât au mai puţine raporturi sexuale.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu cât bărbaţii căsătoriţi fac mai des curăţenie, cu atât au mai puţine raporturi sexuale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei