Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2012 - Anul XVII, nr. 69 (4974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Insomniile feminine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tot mai multe femei se plâng de faptul că au insomnii, iar atunci când reuşesc să adoarmă au un somn agitat. Potrivit tgcom.it, peste jumătate dintre doamnele trecute de 45 de ani spun că suferă de insomnii. Însă, nici femeile mai tinere nu sunt scutite de această problemă, peste 20 la sută dintre doamnele cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani susținând că suferă din această cauză. Cel puţin acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de Società italiana di medicina generale, pe un eşantion de 6.000 de femei care au completat un chestionar pentru evaluarea calităţii somnului lor. În urma analizării chestionarelor, s-a constatat că în peste o treime dintre cazurile înregistrate, tulburările de somn persistă de peste cinci ani. Doar o treime dintre femeile intervievate au declarat că aceste insomnii apar ocazional, în timp ce pentru 40% dintre respondente problemele de somn reprezintă o constantă, mai ales în cazul doamnelor trecute de 45 de ani. Lipsa somnului are consecinţe nefaste asupra calităţii vieţii diurne, cum ar fi somnolenţa şi accesele de somn, de care se plâng peste o treime dintre persoanele intervievate. Pentru cele mai multe dintre acestea este vorba de un fenomen ocazional. Există totuşi 6-7 procente de doamne, care, din cauza somnului, au probleme la serviciu sau la volan. În ceea ce priveşte tratamentele, aproape jumătate dintre femeile intervievate au declarat că nu iau nici un fel de medicament. În acelaşi timp, studiul confirmă şi procentul ridicat de respondente care au optat pentru automedicaţie, acestea reprezentând 58 la sută din eşantion. Aproape toate femeile cu probleme de somn au declarat că au consultat medicul sau farmacistul, însă şi homeopatul reprezintă o alternativă. În ceea ce priveşte terapiile, medicul a prescris în 90 la sută dintre cazuri un medicament. În cazul persoanelor care au optat pentru „automedicaţie“, două treimi dintre acestea au ales produsele fitoterapeutice.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Insomniile feminine.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Insomniile feminine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei