Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Greşeli pe care femeile mature le fac frecvent şi cum pot fi ele evitate

Tunsoarea, machiajul şi hainele care vă făceau să arătaţi fantastic în anii tinereţi nu vă vor mai avantaja la maturitate. Dacă vreţi să fiţi mulţumită de modul în care arătaţi şi la o vârstă înaintată, trebuie să evitaţi greşeliler pe care femeile le fac în mod frecvent, potrivit health.com.

 

Nu vă daţi seama că trebuie să vă schimbaţi

Cea mai mare greşeală pe care o poate face o femeie ajunsă la vârsta maturităţii este să nu facă absolut nimic. Părul, machiajul şi hainele care vă făceau să arătaţi fantastic în anii tinereţi nu vă vor mai avantaja la vârsta mijlocie (35-55 de ani).

Dacă vreţi să fiţi mulţumită de modul în care arătaţi şi la o vârstă înaintată, trebuie să faceţi anumite schimbări.

"Multe femei continuă să facă aceleaşi lucruri pe care le făceau cu decenii în urmă, care, de cele mai multe ori, nu se potrivesc şi nu pot să avantajeze o femeie de peste 50 de ani", spune Barbara Grufferman, autoarea cărţii "The Best of Everything After 50: The Experts' Guide to Style, Sex, Health, Money, and More".

"Foarte des, ele nici măcar nu realizează că fac greşeli, deci trebuie să identificaţi greşelile înainte de a începe să faceţi schimbările", a mai spus ea.

 

Nu faceţi suficient sport

Sunteţi tentată să nu mai faceţi sport în aer liber? (Sau să căutaţi o scuză ca să nu începeţi să faceţi sport?) Acest lucru nu trebuie să fie evitat.

Trebuie să faceţi exerciţii fizice în ciuda durerilor de genunchi, de spate sau a stărilor de slăbiciune pe care le puteţi avea la vârsta mijlocie.

Exerciţiile fizice pot să calmeze durerile pe care le aveţi şi să prevină problemele de sănătate pe care le puteţi avea în următorii ani, precum creşterea în greutate, diabetul, bolile de inimă sau demenţa.

Dacă puteţi să concuraţi la un maraton, este grozav. Dacă nu, este timpul să începeţi să faceţi înot, yoga sau să vă îndrăgostiţi de plimbările lungi, efectuate în ritm alert.

 

Nu dormiţi suficient

A trecut vremea în care puteaţi să nu dormiţi o noapte întreagă şi să puteţi merge radioasă a doua zi la serviciu.

Realitatea este că probabil aţi ajuns să auziţi din ce în ce mai des comentariul "Arăţi obosită", după o noapte de nesomn.

Trebuie să ţineţi cont de faptul că mai puţine ore de somn se vor vedea din ce în ce mai mult pe chipul dumneavoastră. Însă, mai puţine ore de somn sunt asociate cu un risc crescut de diabet şi cu alte probleme de sănătate, care pot deveni mai importante decât vârsta.

 

Vă ignoraţi dantura

Sunteţi tentată să vă concentraţi pe ridurile şi părul dumneavoastră, dar nu trebuie să uitaţi de zâmbetul dumneavoastră.

Nu trebuie să săriţi peste vizita la dentist. Unul dintre lucrurile care vă pot face să arătaţi mai în vârstă sunt dinţii îngălbeniţi, dar o dantură neîngrijită are mai multe implicaţii decât atât. Sănătatea danturii este legată de starea generală de sănătate. De asemenea, o îngrijire precară a danturii este asociată cu un risc mai mare de probleme cardiace.

 

Eforturi exagerate antiîmbătrânire

Aceasta este o greşeală comună în rândul celebrităţilor, dar care este făcută şi de celelalte femei.

Deşi nimănui nu-i plac ridurile, trebuie să reţineţi că o faţă îngheţată de Botox sau nişte buze îngroşate exagerat nu sunt un look de dorit.

Produsele de îngrijire a pielii în mod corect (precum cele care conţin retinol) vă pot ajuta să diminuaţi liniile fine de pe chip şi ridurile mai accentuate.

Dacă nu sunteţi mulţumită de rezultat, atunci exploraţi alte modalităţi de înfrumuseţare a chipului dumneavoastră - dar nu încercaţi să vă recreaţi tenul pe care îl aveaţi în adolescenţă.

"Absenţa ridurilor poate să dea impresia unui chip lipsit de naturaleţe sau nerealist", a spus Grufferman.

 

Vă gândiţi în mod eronat că există nişte "reguli" ale tunsorii la vârsta mijlocie

Trebuie să vă tăiaţi părul scurt sau până la nivelul umărului odată ajunsă la vârsta de 50 de ani? Nu, pentru că nu există nici o "regulă" a tunsorii pentru femeile mature, spune Grufferman.

"Tunsoarea depinde de înălţimea femeii, forma feţei, stilul de viaţă şi de condiţia părului său", explică Grufferman.

Alegeţi o tunsoare şi o culoare a părului care să vă avantajeze, reţinând totuşi că acestea nu vor fi probabil aceleaşi pe care le purtaţi când aveaţi 20 sau 30 de ani.

 

Nu cheltuiţi suficienţi bani pe hainele pe care vi le cumpăraţi

Vă amintiţi de zilele bune din trecut, când puteaţi să vă cumpăraţi un costum de baie de la reduceri şi să arătaţi foarte sexy îmbrăcată în el? Acele zile s-au dus (Cu excepţia faptului dacă sunteţi Madonna, Helen Mirren sau arătaţi ca ele).

Restul femeilor mature trebuie să investească mai mult în haine. Este o încercare să găsiţi hainele care să vă avantajeze la orice vârstă, dar este cu atât mai greu la vârsta mijlocie. De asemenea, va trebui să plătiţi mai mult pentru costumele de baie dintr-o singură piesă sau pentru costumele de business pe care vi le cumpăraţi.

 

Comparaţi-vă cu felul în care arătaţi la vârsta de 20 de ani

V-au întrebat vreodată copiii dumneavoastră "Cine este domnişoara aceea drăguţă din albumul foto?". Nu sunteţi singura care aţi păţit asta.

Câţiva oameni sunt însă la fel de atractivi la vârsta mijlocie ca în tinereţe. Căutaţi în memorie imagini despre modul în care arătaţi în tinereţe, însă nu vă deprimaţi dacă nu mai arătaţi ca atunci.

Trebuie să faceţi în aşa fel încât să arătaţi cât de bine puteţi - şi să fiţi cât de sănătos puteţi -, nu să vă recreaţi corpul şi chipul pe care le-aţi avut cu decenii în urmă.

 

Folosirea unui machiaj nepotrivit

Culorile şi brandurile pe care le foloseaţi pentru a vă machia în tinereţe probabil nu se vor plia pe nevoile pielii dumneavoastră la vârsta mijlocie.

De asemenea, trebuie să rezistaţi tentaţiei de a vă aplica multă pudră pentru a vă acoperi ridurile şi de a folosi mult creion negru sub pleoape, întrucât vă va face să păreţi şi mai bătrână.

Pentru un look mai natural, Grufferman sugerează să folosiţi o oglindă care măreşte trăsăturile şi un aplicator cu ajutorul căruia să trasaţi linii mai fine de machiaj. Păstraţi geanta de cosmetice pe care o foloseaţi şi până acum, însă înlocuiţi fondul de ten şi pudra la fiecare şase luni.

 

Folosirea unor sutiene nepotrivite

Este inevitabil - gravitaţia are un mare impact asupra corpului dumneavoastră.

"Multe femei continuă să poarte aceeaşi măsură şi acelaşi brand de sutien pe care le-au purtat întotdeauna, fără să ia în considerare faptul că trupul lor s-a schimbat în timp", spune Grufferman.

Sutienul potrivit vă poate susţine sânii şi subţia trupul, aşa că reevaluaţi-vă garderoba şi investiţi în câteva piese noi.

 

O viaţă sexuală plictisitoare

Cultura în care trăim tinde să transmită mesajul că doar tinerii sunt sexy.

Trebuie să aveţi încredere în dumneavoastră şi să vă simţiţi liberă să vă îmbrăcaţi şi să vă simţiţi sexy şi să vă exploraţi nevoile sexuale.

"Femeile de peste 50 de ani pot să aibă cele mai reuşite partide sexuale din viaţa lor", spune Grufferman. "Pentru multe femei de această vârstă, este pentru prima dată când fac sex pentru plăcere şi nu pentru rezultat (copii)", mai spune Grufferman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greşeli pe care femeile mature le fac frecvent şi cum pot fi ele evitate.
 Vizualizări articol: 350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greşeli pe care femeile mature le fac frecvent şi cum pot fi ele evitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei