Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2012 - Anul XVII, nr. 29 (4934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi

Ultrasunetele ar putea deveni o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi, potrivit unui studiu publicat de curând în Statele Unite, ai cărui autori au reuşit să distrugă cu ajutorul acestor vibraţii mecanice spermatozoizii şoarecilor de laborator, informează AFP.
Cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord consideră că experimentul realizat pe şoareci ar putea fi aplicat şi pe oameni, potrivit acestui studiu, publicat în revista Reproductive Biology and Endocrinology.
Oamenii de ştiinţă de la universitatea americană, coordonaţi de James Tsuruta, au aplicat asupra testiculelor şoarecilor testaţi fluxuri de ultrasunete de 3 megahertzi. O soluţie salină încălzită la temperatura de 37 grade Celsius asigura legătura dintre testiculele şoarecilor şi emiţătorul de ultrasunete, cu scopul de a asigura conductivitatea vibraţiilor emise.
După două şedinţe de câte 15 minute, realizate într-un interval de 48 de ore, cercetătorii au reuşit să reducă la zero numărul spermatozoizilor viabili ai şoarecilor participanţi la experiment.
La fiecare ejaculare, un bărbat eliberează în medie 39 de milioane de spermatozoizi. Dacă numărul este mai mic de 15 milioane, concentraţia spermatozoizilor din sperma umană este considerată ca fiind scăzută.
"Spre deosebire de oameni, şoarecii rămân fertili chiar şi cu o concentraţie foarte scăzută de spermatozoizi", a explicat medicul Tsuruta. "Însă tratamentul nostru non-invaziv cu ultrasunete a redus rezervele de spermatozoizi la şoareci la un nivel foarte scăzut faţă de cel existent în mod obişnuit la bărbaţi", a adăugat acelaşi cercetător.
Autorii studiului afirmă că va fi nevoie de studii suplimentare pentru a determina perioada de timp cât durează efectul contraceptiv al acestei metode şi dacă realizarea unor şedinţe repetate cu ultrasunete afectează starea de sănătate generală a pacienţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultrasunetele, o măsură contraceptivă eficientă pentru bărbaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei