Pentru bucătăria clasică occidentală, amestecul cărnii cu condimente ce par mai degrabă destinate prăjiturilor - scorţişoară, nucşoară - pare o impietate. O kafta la grătar, care oferă degustătorului cele mai uimitoare combinaţii de arome, îl poate convinge şi pe cel mai conservator dintre meseni.
Pentru 22 de frigărui mici:
250 g de carne de vită/miel tocată
2 linguri de pătrunjel tocat fin
2 linguri de roşii uscate, tăiate fin
2 linguri de praf de ardei iute Aleppo (sau paprika iute)
1/4 linguriţă de amestec de cuişoare, scorţişoară şi nucşoară măcinate
3/4 linguriţă de mentă uscată
1/2 linguriţă de chimion
1/2 linguriţă de coriandru măcinat
1/4 linguriţă de scorţişoară
o jumătate de ceapă uscată, dată pe răzătoare şi scursă
sare şi piper după gust
Se amestecă ingredientele într-un bol. Se ia o lingură de amestec şi se pune pe câte o frigăruie mică.
Între timp, se pregătesc cărbunii pentru grătar.
Frigăruia se prăjeşte pe grătar, aproximativ patru minute, până se rumeneşte.
Preparatul se mănâncă cu lipie, sos tzatziki sau cu salată verde şi roşii proaspete.