Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2012 - Anul XVII, nr. 10 (4915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ritualuri pentru frumuseţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dermatologii vă dau sfaturi pe care trebuie să le respectaţi în noul an, pentru a avea o piele frumoasă şi îngrijită

Chiar şi doamnele şi domnişoarele care respectă cu rigurozitate un ritual bine stabilit de îngrijire mai au scăpări în acest sens, uitând - voit sau nu - să respecte toţi paşii pe care şi i-au propus. Redactorii revistei Allure au vorbit cu mai mulţi specialişti, care au împărtăşit sfaturile pe care le au pentru femei, pentru ca acestea să îşi asigure nu doar frumuseţea, ci şi sănătatea pielii în anul care abia a început.
Primele reguli se referă la respectarea acţiunilor de bază din cadrul rutinei de îngrijire. În primul rând, nu săriţi niciodată peste demachiere, indiferent cât aţi fi de obosită seara, înainte de culcare. Apoi, medicii vă sfătuiesc să folosiţi o cremă cu factor de protecţie solară în fiecare zi, indiferent dacă afară este soare sau înnorat, indiferent dacă ieşiţi sau nu din casă. Pare un sfat mult prea mult repetat, însă medicii avertizează că această rutină este cea mai bună metodă de prevenire a apariţiei unor boli dermatologice grave, dintre care cancerul de piele este cel mai periculos. Prin urmare, vă recomandă să folosiţi zilnic creme cu factor de protecţie mare (cel puţin SPF 30), produse pe care să le aplicaţi des pe parcursul zilei, mai ales dacă vremea este însorită.

 

Hidrataţi şi exfoliaţi

Specialiştii în dermatologie vă sfătuiesc să vă hidrataţi pielea după fiecare duş. Explicaţia este foarte simplă: prin spălare, pielea rămâne fără uleiul natural pe care îl produce, iar acest neajuns trebuie compensat cumva. Aplicarea cremelor de faţă şi a loţiunilor pentru corp reprezintă soluţia pentru rehidratare, singura condiţie este ca aceste produse să fie folosite corect şi la momentul potrivit. Un pont pe care vi-l vând dermatologii pentru a nu uita de hidratare este să ţineţi tubul cu cremă în baie, astfel încât să îl puteţi vedea imediat după ce ieşiţi din duş. Astfel, vă veţi aduce aminte imediat de regula de aur a aplicării cremei hidratante cât porii sunt încă deschişi, respectiv în cel mult zece minute după ce aţi ieşit din duş.
Dermatologii au ţinut să reafirme importanţa pe care exfolierea o are pentru piele. Medicii au explicat că epiderma unui bebeluş are nevoie de 14 zile pentru a-şi reface „stocul” de nutrienţi de care are nevoie, în timp ce pielea unui adult are nevoie de 28 de zile. În tot acest timp, celulele se usucă, astfel că pielea capătă un aspect mat. De aceea, pentru ca pielea să îşi menţină strălucirea are nevoie de un impuls pentru a reporni procesul de refacere - iar acest impuls este gomajul. Această operaţiune este necesară o dată sau de două ori pe săptămână, cu un produs special, adaptat nevoilor pielii.

 

Aveţi grijă de mâini

Dermatologii vă anunţă pe această cale că mâinile nu sunt simple instrumente cu care faceţi treburile prin casă, ci sunt părţi ale corpului la fel de sensibile ca oricare alta, deci au şi ele nevoie de îngrijire. Sfatul pe care îl primiţi pentru a preveni uscarea excesivă a mâinilor (cauzată în special de contactul cu apa) este să înlocuiţi săpunul simplu cu proprietăţi antibacteriene cu o variantă mai delicată, hidratantă, cu aceleaşi proprietăţi. În plus, cumpăraţi-vă mai multe tuburi cu cremă hidratantă cu factor de protecţie, pentru a le avea la îndemână şi a le folosi de fiecare dată când aveţi o secundă liberă. Pentru îngrijirea pe timpul nopţii, este indicat să vă răsfăţaţi mâinile cu o loţiune bogată în alfa-hidroxi acizi, care se dovedesc eficiente în estomparea ridurilor fine, reglarea tulburărilor de pigmentare şi tratarea petelor. Este indicat ca după ce aţi aplicat o astfel de cremă să purtaţi mănuşi de bumbac, pentru cele mai bune rezultate şi acţiune în profunzime.

 

Curăţaţi pensulele de machiaj

Probabil că nu v-aţi gândit niciodată cât este de important pentru sănătatea tenului dumneavoastră să vă curăţaţi periodic ustensilele cu care aplicaţi machiajul. Dacă nu sunt curăţate, ele se îmbâcsesc cu resturi de produse de machiaj, sebum şi impurităţi, transformându-se astfel într-o „cas㓠ideală pentru bacterii, fapt ce poate duce la apariţia iritaţiilor. În mod ideal, pensulele de machiaj trebuie spălate o dată pe săptămână, însă foarte puţine doamne şi domnişoare fac acest lucru. Pentru a evita neplăceri cauzate de iritaţii, spălaţi-vă instrumentele de machiaj lunar, cu apă călduţă, săpun lichid sau şampon pentru bebeluşi, apoi clătiţi-le bine, stoarceţi-le bine, refaceţi forma şi lăsaţi-le la uscat pe timpul nopţii. Ca metodă de prevenire a acumulării bacteriilor, în fiecare săptămână pulverizaţi spray antibacterian pe pensule şi ştergeţi-le bine cu un şerveţel.

 

Programaţi un control dermatologic

Medicii vă sfătuiesc să nu treceţi cu vederea importanţa unui control dermatologic anual. Acesta este necesar pentru depistarea celor mai mici semnale de alarmă. Chiar dacă şi dumneavoastră vă monitorizaţi cu atenţie pielea, este important să aflaţi şi părerea specialistului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ritualuri pentru frumuseţe.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ritualuri pentru frumuseţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei