Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 dec 2011 - Anul XVI, nr. 298 (4896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mituri despre epilare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate femeile au auzit de atâtea ori că lama va face ca părul să crească la loc mai puternic şi mai închis la culoare. Lucrurile însă nu stau, din câte se pare, chiar aşa. „Raderea părului de pe corp nu îl va face să fie mai des sau mai închis”, este de părere expertul dermatolog Dr. Jessica Wu, asistent la Universitatea de Dermatologie din California. „Părul rău este mort şi faptul că îl razi nu afectează partea vie a firului de păr - foliculul care este sub piele”. Aceste afirmaţii sunt susţinute de cercetări ce datează chiar din anii 1920. Ele măsurau cât de rapid creşte firul de păr după ras şi au concluzionat că folosirea lamei nu are nici un efect asupra creşterii părului. Alt studiu publicat în 1970 a monitorizat cinci bărbaţi care au fost rugaţi să îşi radă părul de pe un singur picior săptămânal timp de câteva luni. La sfârşit nu s-a constatat nici o diferenţă între piciorul ras şi cel neras în materie de textură sau rapiditate a creşterii firului.
Când firele cresc în mod natural, au capătul mai ascuţit şi par mai subţiri, pe când cele care cresc după ce au fost rase par mai groase din cauza faptului că acest capăt le-a fost tăiat la un unghi şi la baza unde sunt mai groase decât la vârf. La fel se întâmplă şi cu culoarea, pot părea mai închise la culoare pentru că sunt mai aproape de piele şi vârfurile lor nu mai sunt aşa subţiri. Dar grosimea firului de păr este dată de mărimea foliculului din care creşte părul. Culoarea firului de păr este dată de melanocite - celule ce produc melanina, pigmentul părului.

 

Sfaturi pentru o epilare corectă

Chiar dacă rasul nu vă va îngroşa sau îndesi firele de păr, poate totuşi să le facă să crească mai dezordonat, iar unele femei doresc să evite acest efect.
Pentru o epilare corectă, trebuie să urmaţi câteva sfaturi.

În primul rând, folosiţi o lamă ascuţită şi curată. Încercaţi să folosiţi un gel hidratant sau o cremă pentru a lubrifia firele de păr. Hidrataţi-vă pielea cu loţiune mereu după duş pentru a vă menţine pielea fină şi plăcută la atingere.

Pe lângă ras, alte metode populare pentru a scăpa de părul nedorit sunt: ceara fierbinte şi epilatoarele.

Pentru cele mai bune rezultate, dr. Wu recomandă epilatul cu ceară deoarece elimină părul cu tot cu rădăcină. De asemenea, puteţi apela la epilarea cu laser pentru îndepărtarea definitivă a părului nedorit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mituri despre epilare.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mituri despre epilare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei