Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2011 - Anul XVI, nr. 179 (4777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rulouri de vinete cu ricotta la cuptor

O reţetă vegetariană de sezon, rulourile de vinete umplute cu ricotta şi asortate cu un sos bogat de roşii reprezintă o opţiune delicioasă pentru cină. Pot fi savurate cu salată verde şi pâine crocantă, potrivit bbc.co.uk.

 

Ingrediente:

două vinete, tăiate pe lungime în felii cu o grosime de 0,5 centimetri
sare şi piper negru proaspăt măcinat
ulei de măsline pentru uns

Pentru umplutură:
150 de grame de ricotta
150 de grame de mozzarella de bivoliţă
un vârf de cuţit de nucşoară proaspăt măcinată
două fire de ceapă verde, tăiate fin

Pentru sos:
250 de mililitri de ulei de măsline extravirgin
450 de grame de roşii cherry, tăiate pe jumătate
1 căţel de usturoi zdrobit
un vârf de cuţit de zahăr
sare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presăraţi sare şi piper peste feliile de vinete şi ungeţi-le cu ulei. Frigeţi-le timp de câteva minute pe fiecare parte, într-o tigaie grill, până apar urme arămii pe ele. Scoateţi-le din tigaie şi scurgeţi-le de ulei pe hârtie de bucătărie.

Pentru umplutură, amestecaţi ricotta, mozzarella, ceapa tăiată şi nucşoara într-un castron.

Aşezaţi feliile de vinete pe o suprafaţă curată şi puneţi pe fiecare, într-o margine, câte o linguriţă din umplutură. Rulaţi feliile de vinete cu umplutura la mijloc, ca pe clătite, şi aşezaţi rulourile unele lângă altele pe o farfurie.

Pentru sos, încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie şi adăugaţi roşiile. Lăsaţi-le să se prăjească la foc mic, timp de 8 - 10 minute, până ce bucăţile de roşii încep să se dezintegreze. Adăugaţi usturoiul zdrobit, zahărul, sare şi piper. Cu o lingură, puneţi o parte din sos într-un vas pentru cuptor, în care veţi aşeza cu grijă rulourile, adăugând restul de sos peste ele.

Introduceţi compoziţia în cuptor şi lăsaţi-o timp de 12 - 15 minute, până începe brânza să se topească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rulouri de vinete cu ricotta la cuptor.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rulouri de vinete cu ricotta la cuptor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei