Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2011 - Anul XVI, nr. 81 (4679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Războiul sexelor

Multe studii au dovedit că femeile sunt mai pricepute decât domnii la foarte multe lucruri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Egalitatea dintre sexe a devenit de multă vreme o realitate, iar femeile dovedesc în fiecare zi că pot să facă absolut orice lucru pe care îl fac bărbaţii - fie că este vorba de a prinde infractori sau de a conduce o ţară. Această ipoteză este confirmată de faptul că din ce în ce mai multe doamne şi domnişoare se afirmă în meserii care, până nu demult, erau destinate exclusiv bărbaţilor - ca, de exemplu, constructor, aviator, marinar, paznic, bodyguard etc. Dan Abrams, un om de presă american care în prezent este consilier juridic la postul de televiziune ABC News, a scris o carte intitulată „Man Down”, în care furnizează dovezi ştiinţifice că femeile le sunt superioare acestora din mai multe puncte de vedere.

Mai atente la volan
Bărbaţii sunt renumiţi pentru încăpăţânarea lor de a nu cere indicaţii atunci când conduc, pentru a dovedi că se pot descurca singuri în orice situaţie. De obicei, nu rezolvă mare lucru şi nu fac decât să lungească timpul de călătorie învârtindu-se în cerc până trec de porţiunea de drum unde s-au rătăcit. Acest lucru nu se întâmplă şi în cazul şoferiţelor, care preferă să întrebe în stânga şi în dreapta dacă se rătăcesc, pentru a reveni cât mai repede posibil pe calea cea bună.
În plus, un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Carnegie Mellon University a scos la iveală faptul că şoferii sunt supuşi unui risc de a muri într-un accident de maşină cu 77% mai mare decât şoferiţele, cea mai probabilă explicaţie fiind aceea că bărbaţii sunt mai agresivi la volan. Mai mult, o serie de studii de trafic realizate de-a lungul ultimilor cinci ani au arătat că 80 la sută dintre accidentele soldate cu rănirea gravă a pietonilor au fost provocate de un şofer de sex masculin.

La jocurile de noroc
Jocurile de cărţi, cele de noroc şi pariurile ar putea fi considerate drept activităţi tipic masculine, fiind preferatele domnilor. Numai că un studiu efectuat pe un eşantion de peste 40.000 de pasionaţi de jocuri de noroc a arătat că femeile fac cele mai bune speculaţii şi pariuri, reuşind să obţină câştiguri mult mai mari decât bărbaţii. Explicaţia ar fi aceea că intuiţia doamnelor funcţionează mai bine, însă succesul lor la jocurile de noroc se explică şi prin faptul că ele acţionează mai impulsiv ca bărbaţii şi dovedesc o oarecare agresivitate în procesul de pariere.

Mai sociabile
Memoria pare să fie alt punct forte al femeilor. Au fost efectuate studii care au scos la iveală faptul că reprezentantele sexului frumos se descurcă mai bine atunci când vine vorba să reţină cuvinte, feţe şi evenimente cotidiene. Acest lucru înseamnă, printre altele, că femeile se pricep mai bine să găsească motive sau pretexte pentru a iniţia şi purta o discuţie, chiar şi cu o persoană pe care abia au cunoscut-o. În plus, datorită faptului că femeile „se deranjează” să reţină detalii pe care bărbaţii nu le consideră foarte importante, ele sunt văzute drept mai sociabile, fiind totodată considerate drept partenere ideale pentru conversaţii.

Se pricep la finanţe
În ciuda faptului că sunt campioane la cheltuit bani, femeile reuşesc totuşi să facă mai multe economii decât bărbaţii, atunci când este nevoie. Explicaţia este aceea că femeile au o viziune mai clară asupra problemelor financiare şi sunt mai concentrate pe ideea de a economisi pentru nevoile viitoare. Doamnele şi domnişoarele analizează îndelung opţiunile care li se oferă şi întorc lucrurile pe toate părţile, în timp ce bărbaţii acţionează instinctiv atunci când vine vorba de finanţe, luând de multe ori decizii pripite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Multe studii au dovedit că femeile sunt mai pricepute decât domnii la foarte multe lucruri.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Multe studii au dovedit că femeile sunt mai pricepute decât domnii la foarte multe lucruri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei