Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 sep 2010 - Anul XV, nr. 210 (4501)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

James Cameron va realiza un film 3D în Brazilia, despre un trib de indigeni

James Cameron va merge până la sfârşitul acestui an în Brazilia pentru a realiza un film 3D despre un trib local de indigeni care, potrivit cineastului, este ameninţat de construcţia barajului uriaş Belo Monte pe fluviul Xingu, în jungla amazoniană.

Realizatorul peliculei "Avatar", în care indigenii îşi apără cu preţul vieţii planeta de o întreprindere minieră fără scrupule, s-a alăturat de mai multe luni opozanţilor construirii barajului Belo Monte, care ar urma să fie al treilea din lume, după Barajul "Celor Trei Guri" din China şi Barajul Itaipu, aflat la graniţa dintre Brazilia şi Paraguay.

"Doresc să revin (în Brazilia n.r.) pentru a mă întâlni cu anumiţi lideri Kayapo-Xikrin de pe valea fluviului Xingu, care m-au invitat. Vreau să iau cu mine o cameră 3D pentru a filma viaţa lor, cultura lor, anumite lucruri care nu au fost niciodată filmate şi cu atât mai puţin 3D", a declarat regizorul canadian într-un interviu în cotidianul Folha din Sao Paulo.

Cameron a mers deja de două ori în regiunea în care trăieşte tribul Kayapo-Xikrin pentru a-i susţine pe indigeni şi pentru a filma unele imagini pentru realizarea unui "scurt documentar" care va fi inclus în următoarea ediţie a DVD-ului cu "Avatar", ce va fi lansată de Crăciun.

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a semnat la sfârşitul lunii august contractul de atribuire a lucrărilor de construcţie a barajului Belo Monte, fără a aştepta ca Institutul mediului din Brazilia să autorizeze lucrările. Consorţiul de firme, în mare parte de stat, care a obţinut acest contract, a solicitat totuşi o autorizaţie parţială pentru a putea demara lucrările cât mai curând posibil.

Cei care se opun acestui proiect - indigenii, Biserica, ecologiştii - consideră că proiectul nu este "viabil din punct de vedere economic" şi că va determina mutarea a 16.000 de persoane din cauza inundării unei zone de 500 de kilometri pe malurile râului Xingu.

Guvernul a dat însă asigurări că pământul indigenilor nu este ameninţat şi că a investit în reducerea impactului social şi ecologic al construcţiei barajului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului James Cameron va realiza un film 3D în Brazilia, despre un trib de indigeni.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
James Cameron va realiza un film 3D în Brazilia, despre un trib de indigeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei