Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prince vrea să se ocupe de organizarea Nice Jazz Festival

Muzicianul american Prince, în colaborare cu producătorul său francez, Pascal Bernardin şi patronul casei de discuri Because, Emmanuel de Buretel, vrea să preia organizarea Nice Jazz Festival, potrivit declaraţiilor lui Bernardin, citate de AFP.

Potrivit producătorului, cei trei au ajuns la o înţelegere privind o candidatură comună pe 9 iulie, când s-au întâlnit la festivalul Werchter din Belgia.

De asemenea, Prince şi-a exprimat dorinţa de a se ocupa de programul unui festival de jazz în timpul unei vizite pe care i-a făcut-o lui Bernardin în aprilie, la Minneapolis (SUA).

Administraţia oraşului Nisa a lansat, în luna iunie, o nouă procedură de delegare a serviciilor publice pentru festivalul de jazz local. Mandatul actualului manager, Drouot Production şi Jordan & Earth, se încheie anul acesta. Pentru organizarea viitoarelor ediţii ale festivalului, candidatura trebuie să fie depusă până pe 15 septembrie, o decizie finală urmând să fie luată cel târziu la începutul lunii decembrie.

Atracţia lui Prince pentru jazz este, potrivit lui Bernardin, evidentă. "El este orientat spre jazz. Am văzut un concert al lui Prince la Bataclan (Paris) acum 20 de ani, în care tatăl său cânta la trombon. Eu cred că Prince cunoaşte foarte bine toţi cântăreţii de jazz", a mai spus Bernardin.

Starul pop american Prince a declarat, recent, într-un interviu acordat cotidianului Parisien/Aujourd'hui en France că doreşte să se mute în Franţa.

În octombrie 2009, în timpul unei întâlniri cu presa franceză, Prince a declarat că adoră oraşul Paris: "Este un oraş erotic şi din acest motiv este o sursă majoră de inspiraţie".

Prince, în vârstă de 52 de ani, s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota) la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combina influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul "1999", lansat trei ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album a petrecut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei cu acelaşi titlu, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".

"Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi pentru o vreme a dorit ca fanii să îl recunoască cu ajutorul unui simbol, nu cu numele său de scenă. Recent, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology", "3121" şi "LotusFlow3r".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prince vrea să se ocupe de organizarea Nice Jazz Festival.
 Vizualizări articol: 355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prince vrea să se ocupe de organizarea Nice Jazz Festival0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei