Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mai 2010 - Anul XV, nr. 121 (4412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bob Dylan cântă pe scena de la Bucureşti alături de cei mai buni instrumentişti ai săi

Bob Dylan concertează la Bucureşti, pe 2 iunie, alături de câţiva dintre cei mai talentaţi instrumentişti ai săi - Stu Kimball, Donnie Herron, Charlie Sexton, Tony Garnier şi George Receli -, informează organizatorii, Emagic.

Din componenţa trupei alături de care Bob Dylan va ajunge la Bucureşti fac parte Stu Kimball (chitară electrică, chitară acustică), Donnie Herron (chitară cu pedală, vioară, mandolină electrică, banjo), Charlie Sexton (chitară, dobro), Tony Garnier (chitară bass, stand-up bass) şi George Receli (tobe), fiecare dintre aceşti instrumentişti fiind un adevărat exponent de virtuozitate muzicală.

Stu Kimball, chitarist al lui Bob Dylan încă din 4 iunie 2004, a cântat alături de acesta şi pe albumul "Empire Burlesque" din 1985, în trecut marcând colaborări cu artişti precum Carly Simon, Peter Wolf, Al Green, Bruce Springsteen, Debbie Harry, Diana Ross, Laurie Sargent sau Robbie Williams.

Violonistul Donnie Herron s-a alăturat lui Bob Dylan în martie 2005, acesta fiind totodată şi membru al trupei de alternative-country BR549. Chitarist al lui Dylan în perioada 1999 - 2002 şi din 2009 până în prezent, Charles Wayne Sexton a început colaborarea cu acesta pe o serie de demo-uri din 1983 şi, mai apoi, în cadrul a două spectacole susţinute în Austin, Texas, în 1996, apărând şi pe materialele discografice ale unor artişti de renume precum Ronnie Wood, Keith Richards, Don Henley sau Jimmy Barnes.

Născut în 1956, bassistul Tony Garnier este instrumentistul care l-a însoţit pe Dylan în cele mai multe concerte, începând cu anul 1989.

De asemenea, George Receli este toboşarul lui Bob Dylan încă din 2001, un muzician remarcat şi pentru colaborările cu Keith Richards, Willie Nelson, James Brown, Lou Reed, Cyndi Lauper, Ron Wood sau Mavis Staples.

Concertul Bob Dylan de la Bucureşti, parte a Never Ending Tour, este prezentat în cadrul evenimentului Emagic Classics. Programul evenimentului include şi concerte susţinute de artişti autohtoni, cum ar fi Nicu Alifantis & Zan şi Bucium. Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate online, de pe www.myticket.ro, şi din reţeaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 130 lei, 250 lei şi 350 lei.

Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, este un cântăreţ, compozitor şi poet american, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii '60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri anti-război şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.

Piesele sale de început includeau o varietate de influenţe politice, filosofice, sociale, dar şi literare. Dylan a personalizat genurile muzicale, explorând numeroase tradiţii distincte din muzica americană - de la folk, blues şi country la gospel, rock and roll -, dar şi din muzica tradiţională englezească, irlandeză scoţiană, chiar şi din jazz şi swing.

Dylan - care cântă la chitară şi pian printre altele, acompaniat de o formaţie de muzicieni în continuă schimbare - este, din anii '80, într-un turneu continuu, numit Never Ending Tour. Cea mai importantă parte din cariera sa este munca de compozitor, potrivit specialiştilor din domeniu.

Bob Dylan a obţinut numeroase premii de-a lungul anilor, inclusiv Grammy, Globul de Aur, Oscar, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame. În 2008, o alee Bob Dylan a fost inaugurată în oraşul său natal din Minnesota. Organizatorii premiilor Pulitzer i-au acordat, în 2008, un premiu special pentru ceea ce ei au numit "profundul său impact asupra muzicii şi culturii americane".

Discografia sa cuprinde 34 de albume, 58 de single-uri şi 14 albume de compilaţii. A debutat în 1962, cu un album care îi poartă numele, iar printre materialele sale discografice se numără "The Times They Are a-Changin'", "Self Portrait", "Desire", "Infidels", "Empire Burlesque", "Oh Mercy", "Modern Times".

Cantautorul american a lansat, pe 13 octombrie 2009, cel mai recent album al său, "Christmas In The Heart", iar toate încasările obţinute din comercializarea lui vor fi donate unor organizaţii umanitare care militează împotriva sărăciei şi a foametei.

La începutul acestui an, Bob Dylan a ajuns din nou în fruntea topurilor muzicale din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, cu cel de-al 33-lea album de studio, lansat tot în 2009 şi intitulat "Together Through Life".

Martin Scorsese şi Todd Haynes au realizat două filme despre viaţa lui Bob Dylan, "No Direction Home" (2005), respectiv "I'm Not There" (2007). De asemenea, Dylan a apărut ca actor în filmele "Hearts of Fire" (1987), "Backtrack aka Catchfire" (1990), "Paradise Cove" (1999), "Masked and Anonymous" (2003).

În luna februarie, Bob Dylan a fost premiat de preşedintele Barack Obama cu medalia pentru artă şi umanism. Administraţia de la Casa Albă a menţionat că Bob Dylan este "o legendă pentru mişcarea de protest a tinerilor şi pentru sensibilitatea în poezie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bob Dylan cântă pe scena de la Bucureşti alături de cei mai buni instrumentişti ai săi.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bob Dylan cântă pe scena de la Bucureşti alături de cei mai buni instrumentişti ai săi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei