Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mai 2010 - Anul XV, nr. 100 (4391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Picnicul, masa servită în natură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odată cu venirea primăverii şi cu încălzirea vremii, cu toţii ne-am dori să ieşim la iarbă verde măcar o dată pe săptămână.
Un picnic la iarbă verde este cea mai la îndemână soluţie, iar o masă în aer liber este una dintre activităţile cel mai uşor de organizat.
În viaţa agitată pe care o ducem cu toţii, se pare că avem din ce în ce mai puţin timp pentru a planifica şi organiza o masă la iarbă verde. Principala piedică pe care o întâmpinăm pare să fie găsirea unor idei originale şi practice pentru un picnic reuşit, însă cu un pic de efort şi dorinţă de a uita puţin de rutină, ne putem bucura de o escapadă plăcută în mijlocul naturii.
Partea cea mai bună a unui picnic este faptul că această activitate nu este presantă. Când mergem la iarbă verde nu există o singură gazdă, ci fiecare participant poate juca acest rol. În plus, felurile de mâncare nu trebuie servite „la timp” sau într-un aranjament sofisticat – ceea ce se potriveşte cu atmosfera degajată în care trebuie să se desfăşoare un picnic. Mâncarea servită la o masă la iarbă verde nu necesită preparare laborioasă şi atentă. Dimpotrivă, totul trebuie făcut cât mai simplu şi fără prea mult efort.
Primul lucru la care trebuie să vă gândiţi atunci când organizaţi un picnic este felul în care veţi ambala şi transporta mâncarea.
Alimentele trebuie să fie păstrate proaspete şi nealterate şi, foarte important, nu trebuie să se amestece. Vestea bună este că mâncarea nu trebuie în nici un caz să fie sofisticată, cu multe sosuri şi garnituri complicate, ci cât se poate de simplă şi uşor de transportat.

 

Sanvişurile, mâncarea de bază

Pentru că sunt extrem de uşor de pregătit şi servit, sanvişurile reprezintă felurile de mâncare de bază ale oricărei mese la iarbă verde. Pentru prepararea acestora optaţi pentru baghetele franţuzeşti, nu utilizaţi franzela obişnuită. Tăiaţi baghetele pe lung, ungeţi fiecare parte cu unt, apoi aşezaţi şuncă, salam sau orice alt fel de mezeluri care vă sunt pe plac. Puneţi şi felii de caşcaval sau brânză, dar nu uitaţi nici de legume. Pentru sanvişuri, recomandate sunt frunzele de salată. Acestea le vor conferi un gust special şi, în plus, nici nu vor înmuia pâinea. Înveliţi baghetele astfel preparate în folie de plastic şi ţineţi-le la frigider câteva zeci de minute înainte de a pleca. Odată ajunşi la „locul faptei”, tăiaţi baghetele în felii şi serviţi-le participanţilor la picnic. Dacă doriţi ca sanvişurile să fie şi mai gustoase, puteţi lua la picnic şi maioneză – fie deja preparată, achiziţionată din comerţ, fie una pe care o pregătiţi în casă, după gustul dumneavoastră.

 

Felul doi, pulpe de pui prăjite

Nu toată lumea este amatoare de sanvişuri, aşa că va trebui să le oferiţi participanţilor la picnic şi puţină varietate. De aceea, în meniul pentru masa la iarbă verde puteţi include şi copane de pui. Dacă vreţi ca picnicul să rămână simplu şi să nu mai staţi să pregătiţi mâncarea acolo, puteţi prăji carnea de pui cu o seară înainte, iar în ziua picnicului nu veţi avea altceva de făcut decât să puneţi carnea în caserole uşor de transportat.

Dacă în timpul picnicului intenţionaţi să faceţi şi grătar, nu va fi nevoie de pregătirea prealabilă a cărnii.
Carnea de pui (prăjită sau friptă pe grătar) se poate servi alături de o garnitură nepretenţioasă, pe care va trebui să o pregătiţi cu o seară înainte. Fierbeţi cartofii întregi, tăiaţi-i cubuleţe, apoi amestecaţi-i cu morcovi tăiaţi rondele, ceapă verde, măsline, roşii – o salată simplă, pe care o puteţi asezona după pofta inimii.

 

Nu uitaţi nici de desert

Cum de la nici o masă nu trebuie să lipsească desertul, nici la picnic nu neglijaţi acest fel de mâncare atât de important.

Prăjiturile sau îngheţata sunt destul de pretenţioase, în sensul că necesită preparare prealabilă şi trebuie păstrate şi transportate cu mare atenţie.

În locul acestora, optaţi pentru fructe proaspete de orice fel sau, pentru un desert „special”, alegeţi fructe de pădure, pe care să le serviţi ornate cu frişcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Picnicul, masa servită în natură.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Picnicul, masa servită în natură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei