Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2010 - Anul XV, nr. 89 (4380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naveta Discovery s-a desprins de ISS şi revine pe Pământ

Naveta Discovery s-a desprins, sâmbătă, de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi şi-a început călătoria de întoarcere pe Pământ, a anunţat NASA, citată de AFP.

Discovery s-a desprins de ISS sâmbătă, la ora 12.52 GMT, după ce a făcut un tur de control pe orbită pentru a face fotografii cu scopul de a se asigura că sistemul de răcire de pe ISS nu a fost afectat de impactul cu micrometeoriţi sau cu reziduri orbitale.

Naveta Discovery este programată să aterizeze astăzi, în Florida, la Centrul spaţial Kennedy, la ora 12.51 GMT, după o misiune de 14 zile în spaţiu, cu o zi în plus faţă de cât fusese programat iniţial.

În cadrul misiunii, astronauţii au ieşit de trei ori pe orbită. Principalul obiectiv al misiunii a fost instalarea unui nou rezervor de amoniac pe ISS. Rezervorul a fost ataşat pe exteriorul avanpostului orbital.

Naveta americană a decolat cu şapte astronauţi la bord pe 5 aprilie. Aceasta este una dintre ultimele misiuni majore de întreţinere a staţiei organizate de NASA înainte de retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Actuala misiune spaţială Discovery a fost deja prelungită cu o zi, pentru ca echipajul să folosească sistemele de comunicaţii de la bordul ISS pentru a trimite imagini către bazele terestre şi pentru a efectua o inspecţie a scutului termic al navetei. Echipamentele pentru aceste transmisii de la bordul navetei nu erau funcţionale.

Scopul acestei inspecţii este de a verifica dacă există fisuri în scutul termic al navetei provocate de eventualele deşeuri orbitale, înainte ca vehiculul să se desprindă de ISS şi să reintre în atmosfera terestră. Verificarea scutului termic al navetelor americane a devenit o procedură obligatorie după ce naveta Columbia s-a dezintegrat la reintrarea în atmosferă, în anul 2003.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naveta Discovery s-a desprins de ISS şi revine pe Pământ.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Naveta Discovery s-a desprins de ISS şi revine pe Pământ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei