Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2010 - Anul XV, nr. 89 (4380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Placido Domingo, primit cu aplauze la revenirea pe scenă

Tenorul Placido Domingo a fost primit cu aplauze puternice, dar şi câteva huiduieli, vineri seara, pe scena celebrei Scala din Milano, unde a revenit după operaţia de cancer la colon suferită la începutul lunii martie, relatează Reuters.

Placido Domingo a revenit la Scala pentru a interpreta, începând de vineri, rolul titular de bariton în opera "Simon Boccanegra", de Giuseppe Verdi.

Cei mai mulţi spectatori l-au apludat cu căldură pe Domingo, aruncându-i garoafe pe scenă şi manifestându-şi, prin fluierături entuziaste, bucuria faţă de revenirea artistului.

"La Scala va fi mereu La Scala. Au fost unul sau doi oameni... Au dreptul la propria opinie", a spus Domingo după reprezentaţia de trei ore, în care a interpretat un rol de bariton cu mai puţine note înalte decît celebrele sale partituri de tenor.

Placido Domingo a sărbătorit, în decembrie 2009, patru decenii de reprezentaţii susţinute pe scena celebrei opere din Milano. Anul trecut, el a debutat la Royal Opera House din Londra în rolul de bariton al lui Boccanegra. Vocile tenorilor au adesea un registru mai jos pe măsură ce aceştia înaintează în vârstă.

Domingo, singurul rămas pe scenă din celebrul grup al celor Trei Tenori, după decesul lui Luciano Pavarotti din 2007 şi retragerea lui Jose Carreras anunţată anul trecut, a spus, după reprezentaţia de vineri, că nu are vreo preferinţă pentru rolurile de tenor sau bariton. "Îmi place pur şi simplu să cânt", a spus el în culise, încărcat de garoafe.

Domingo va susţine alte cinci reprezentaţii ale spectacolului "Simon Boccanegra" până pe 7 mai.

Artistul a suferit în martie o intervenţie chirugicală, la New York, pentru îndepărtarea unui polip malign de la colon şi le-a transmis tuturor oamenilor din lume să fie atenţi cu sănătatea lor şi să îşi facă periodic analizele medicale pentru a putea să identifice eventualele maladii în stadii incipiente. Cancerul de colon în faze timpurii nu prezintă simptome.

Placido Domingo va prezida, în perioada 25 aprilie - 2 mai, juriul concursului liric internaţional Operalia, creat în 1993 de tenorul spaniol cu scopul de a-i recompensa pe tinerii cântăreţi de operă şi care va fi organizat în acest an la Scala din Milano.

Jose Placido Domingo Embil, născut pe 21 ianuarie 1941, cunoscut sub numele de scenă de Placido Domingo, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Placido Domingo, primit cu aplauze la revenirea pe scenă.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Placido Domingo, primit cu aplauze la revenirea pe scenă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei