Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2010 - Anul XV, nr. 86 (4377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stil de viaţă

Evoluţie în cuplu

Întâlnirea cu un partener este întâlnirea cu partea inconştientă a sufletului. Raportul nostru cu propriul inconştient este întotdeauna ambivalent – ne atrage şi ne e teamă de el. În majoritatea cazurilor, la fel de ambivalent este şi raportul cu partenerul – îl iubim şi îl urâm, vrem să îl posedăm în întregime şi vrem să ne desprindem de el, îl găsim minunat şi oribil.

Prin divergenţele din cuplu, ne prelucrăm de fapt, propria zonă neexplorată a inconştientului. Partenerii se potrivesc, uneori, cu atât mai mult cu cât contrariile sunt mai mari, pentru că fiecare îşi trăieşte partea întunecată a inconştientului său prin celălalt.

Parteneriatele dintre oamenii foarte asemănători sunt mai puţin periculoase şi sunt mai comode, dar ele nu aduc multe beneficii în evoluţie  participanţilor, pentru că în celălalt se reflectă numai propriul domeniu conştient, iar acesta nu este complicat şi plin de provocări, în schimb, fiind plictisitor.

Fructuoase, într-un parteneriat sunt numai divergenţele, pentru că, numai prin faptul că ne prelucrăm propriile umbre inconştiente prin intermediul celuilalt, ne apropie unii de alţii.

Putem să ne reprezentăm inconştientul sub formă de straturi. În el există straturi profunde care ne declanşează groaza şi furia, şi de care ne este teamă, ca şi straturi care se află mai la suprafaţă şi care aşteaptă să le prelucrăm şi să devenim conştienţi de ele.

Dacă întâlnim un partener ce conştientizează un domeniu ce se află în noi în partea superioară, nepericuloasă a subconştientului, ne îndrăgostim de acel om şi respectiv, conştientizăm stratul corespondent al inconştientului.

Vorbim de iubire, atunci când cineva ne reflectă stratul inconştientului pe care am dori să îl conştientizăm, şi etichetăm ca şi respingere, antipatie, atunci când cineva ne reflectă un strat foarte adânc al inconştientului nostru de care nu vrem să ştim că există.

Din acest punct de vedere, un cuplu armonios, e un cuplu ce  proiectează lumină asupra părţilor inconştiente ale sufletelor lor, putându-le astfel integra în partea conştientă.

Mihai MOISOIU
psiholog
telefon:0753223
www.nearyou.eu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evoluţie în cuplu.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evoluţie în cuplu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei