Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii

Musaca de conopidă cu brânză şi şuncă

Musacaua de conopidă cu brânză şi şuncă, inspirată din preparatul franţuzesc Tartiflette, reprezintă o excelentă alegere pentru o masă festivă, potrivit dailymail.co.uk.

Numărul de porţii: 4

Ingrediente:

1 lingură de ulei vegetal
200 de grame de şuncă afumată
2 cepe mari, tăiate felii
800 de grame de cartofi, tăiaţi în cuburi
1 kilogram de conopidă feliată
100 de grame de brânză Cheddar sau Gruyère, răzuită în bucăţi mari
200 de mililitri de smântână

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Încălziţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi bucăţile de şuncă timp de cinci minute, până se rumenesc.

Adăugaţi feliile de ceapă şi căliţi-le la foc mic timp de 12 minute, până se înmoaie.

Între timp, puneţi cuburile de cartofi într-un vas cu apă şi lăsaţi-le pe foc mic, până la punctul de fierbere. Adăugaţi bucăţile de conopidă şi lăsaţi-le să fiarbă timp de 6-7 minute, până când atât cartofii, cât şi conopida devin moi. Strecuraţi la final.

Aşezaţi într-o tavă un strat de cartofi şi conopidă, peste care adăugaţi şunca, ceapa şi 2-3 linguri de brânză. Peste fiecare strat turnaţi smântână şi condimente după gust.

Continuaţi astfel până terminaţi de aşezat toate straturile în tavă. Turnaţi deasupra restul de smântână şi ultimele bucăţi de brânză.

Coaceţi la temperatura indicată, timp de 30 de minute, până când se rumeneşte. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi preparatul să se răcească la temperatura camerei timp de un minut.

Preparatul poate fi servit imediat, cu salată verde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Musaca de conopidă cu brânză şi şuncă.
 Vizualizări articol: 1079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Musaca de conopidă cu brânză şi şuncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei