Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tablou al lui Picasso, cu un preţ de pornire record, scos la licitaţie în luna iunie

"Portretul lui Angel Fernandez de Soto", un tablou important al lui Pablo Picasso din "Perioada Albastră", evaluat la circa 40 de milioane de euro, sumă record pentru o operă de artă scoasă la licitaţie în Europa, va fi scos la vânzare de casa Christie's, în iunie, la Londra, potrivit Reuters.

Lucrarea, numită şi "Băutorul de absint", a fost realizată în 1903 şi îl înfăţişează pe prietenul lui Picasso, pictorul Angel Fernandez de Soto, aşezat pe un scaun, cu un pahar de absint şi o pipă aprinsă. Cei doi artişti au lucrat în acelaşi studio la Barcelona.

Pictura a fost achiziţionată de fundaţia lui Andrew Lloyd Webber la o licitaţie la New York, în 1995, pentru suma de 29,2 milioane de dolari (21 de milioane de euro).

Pentru licitaţia de pe 23 iunie, Christie's a estimat valoarea tabloului la 30-40 de milioane de lire sterline (circa 33-44 de milioane de euro), cel mai mare preţ de pornire pentru o operă de artă scoasă la licitaţie în Europa. În februarie, casa de licitaţii rivală, Sotheby's, a vândut o sculptură de Giacometti cu 104,3 milioane de dolari, depăşind recordul obţinut de un tablou de Picasso - "Băiat cu pipă" - vândut cu 104,2 milioane de dolari, în 2004, la New York.

Tabloul "Băutorul de absint" a mai fost scos la vânzare de Christie's în noiembrie 2006, însă a fost retras în ultimul moment, fiind revendicat de cineva care a susţinut că pictura fusese furată de la familia sa, de nazişti. De atunci, acest conflict a fost rezolvat printr-o înţelegere între părţi, fundaţia lui Andrew Lloyd Webber fiind liberă să vândă tabloul, potrivit reprezentanţilor casei Christie's.

Suma obţinută din vânzarea tabloului va fi folosită de fundaţie, care se ocupă cu promovarea artei şi culturii în Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tablou al lui Picasso, cu un preţ de pornire record, scos la licitaţie în luna iunie.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablou al lui Picasso, cu un preţ de pornire record, scos la licitaţie în luna iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei