Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2010 - Anul XV, nr. 22 (4313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

El Bulli, cel mai bun restaurant din lume, închis pentru o perioadă de doi ani

El Bulli, desemnat cel mai bun restaurant din lume, în mai mulţi ani, de către ghidul de specialitate Michelin, va fi închis pentru o perioadă de doi ani - 2012 şi 2013 -, decizie luată de Ferran Adrià, maestru bucătar şi patronul restaurantului, informează Financial Times.
Ferran Adrià, unul dintre cei mai celebri experţi culinari din lume, specializat în gastronomia moleculară, a dat această veste marţi, la o gală organizată în onoarea sa la târgul Madrid Fusión.
O masă la El Bulli, din oraşul Roses, în apropierea Barcelonei, costă peste 200 de euro de persoană, însă decizia de a închide restaurantul nu are nimic de-a face cu criza economică ce a lovit Spania în ultimele luni: toate locurile în restaurant sunt rezervate la începutul fiecărui an - 2010 este deja complet.
Adrià, care este pionier în ceea ce priveşte abordarea gastronomiei ca ştiinţă, precum şi ca o formă de artă, este faimos pentru spumele sale din legume şi combinaţiile neaşteptate precum porumbel cu caviar de mure şi bomboane din foie gras (ficat de gâscă).
El a insistat că numele El Bulli nu va dispărea şi că bucătăria va rămâne deschisă ca laborator de cercetare pe perioada celor doi ani. Decizia, spune el, este "personală şi profesională" şi va permite angajaţilor săi să trăiască din nou o viaţă normală.
"În acest timp voi analiza know how-ul reţetelor, tehnicile şi stilurile pe care restaurantul El Bulli le-a abordat în ultimii 30 de ani de dezvoltare creativă - lucru care va fi prezentat în mod exhaustiv şi detaliat într-o enciclopedie", a explicat Adrià.
El Bulli este considerat unul dintre cele mai rafinate şi originale restaurante. Spaniolii îl privesc pe Adrià ca pe un vârf de lance în inovarea tradiţiei gastronomice, permiţând Spaniei să exporte idei şi produse gastronomice în toată lumea.
Adrià a declarat că, în toamna acestui an, va preda un curs la Universitatea Harvard (SUA) ca parte din munca sa alături de Food and Science Foundation din Catalonia. Între timp, restaurantul va fi deschis din iunie şi până în decembrie, până în 2011 inclusiv.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului El Bulli, cel mai bun restaurant din lume, închis pentru o perioadă de doi ani.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
El Bulli, cel mai bun restaurant din lume, închis pentru o perioadă de doi ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei